Новини Пловдив Прес » Бизнес » Зеолит пречиства въздуха в ресторанта на хотел SPS
Бизнес Гурме Кухня Маршрути Пловдив Посоки Храни и напитки

Зеолит пречиства въздуха в ресторанта на хотел SPS

  • Обновеният ресторант Emotion на емблематичния пловдивски хотел отвори врати на 3 юли с изцяло ново меню и интериор
  • Единствената галерия под тепетата с работно време 24 часа, подреди платната на незабравимия Тодор Дрянков

Най-големите проблеми на Пловдив – шум и чистота на въздуха, са решени в ресторанта на хотел SPS след цялостния ремонт.

Новите технологии са впрегнати, за да осигурят комфорт на гостите, обясниха Иван Гушков и Стайко Тодоров, съсобственици на комплекс SPS.

Обновеният ресторант Emotion на емблематичния пловдивски хотел SPS отвори врати на 3 юли с изцяло ново меню и интериор, отговарящ на новите стандарти в световното строителство. Залите излъчват уют и дискретност, а облицовката на стените поглъща щума, така че няма натрапчиви и изнервящи звуци, дори и живата музика звучи меко като кадифе. За подобни технологии доскоро бяхме чували само за изискани заведения по скъпите курорти.

Таванът е решен в плоскости с вграден зеолит, а конструкцята е направена така, че въздухът в помещенията постоянно да се филтрира и да се прочиства. Минералът зеолит e известен като „Родопското лечебно чудо“, защото има свойствата да пречиства и дезинфекцира вода и въздух. Вода със зеолит се пие за пълна детоксикация. Прибегнахме към тези материали, защото сме заинтересовани гостите ни да се чувстват добре, подчертават домакините.

От около година комплекс SPS е с нови собственици и мениджмънт и в момента тече цялостен ремонт на сградите.

Освен интериора на залите, изцяло ремонтирахме кухнята като я обзаведохме с модерно оборудване, отговарящо на стандартите за съвременното хранене, обясниха домакините.

Микс от зеленолистни салати с пилешко филе, авокадо и меден дресинг
Глазиран пъдпъдък

Ресторантът посрещна първите гости на гала-вечеря с 4-степенно меню, подбрано от шеф Гурко Чакъров. Само тук може да опитате елексирите от Изба „Розовият пеликан“, както и от изтънчените вина на „Кастра Рубра“.

Всяко ястие беше комбинирано с чаша отбрано вино. За начало гостите опитаха микс от зеленолистни салати с пилешко филе, авокадо и меден дресинг, съчетан с ароматен Совиньон Блан от изба Кастра Рубра. За предястие шеф Чакъров предложи козе сирене, с поширани смокини, ядки, мед и билки. Всичко това поляха с розе от сорта Пино Ноар на изба Кастра рубра. Основното ястие беше глазиран пъдпъдък с ябълково пюре, бекон, ром и мащерка, в съчетание с прекрасния букет на Кастра Рубра Класик Мерло и Малбек. За десерт гостите опитаха чийзейк с манго, поднесено с по чаша изтънчено десертно Москател Оро Флоралис.

Козе сирене, с поширани смокини, ядки, мед и билки

Вечерта се превърна в наслада за сетивата и душата, защото преди вечерята в 18 часа официално беше открита и изложбата на пловдивчанина Тодор Дрянков, един от най-талантливите ученици на Златю Бояджиев. Дрянков ни напусна през 2014 година, но остави над 5 хил. платна. Много от творбите му се намират в частни колекции в България, Великобритания, Белгия, Франция, САЩ, Мексико, Русия и др. Ценители на живописта нареждат името на Тодор Дрянков сред знаковите пловдивски творци като Йоан Левиев, Георги Божилов – Слона, Димитър Киров. Галерията на хотел SPS на бул. „Освобождение“ 3 e единствената в Пловдив, която работи 24 часа в денонощието.

Сред гостите, дошли на изложбата и на изисканата вечеря в комплекс SPS бяха заместник-кметът по „Спорт, младежки дейности и социална политика“ в община Пловдив Георги Титюков, кметът на район Тракия Костадин Димитров, кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, Розин Ангелов – заместник-председател на Съвета на директорите на „КЦМ 2000“ АД, Иван Вичков, собственик на хипермаркет „Рила“, стрителният предприемач Мирослав Язов, арх. Георги Шопов.

Шеф Гурко Чакъров
Шеф Гурко Чакъров

Добре, че свалихме буквално от самолета за Англия шеф Гурко Чакъров, коментираха Стайко Тодоров и Иван Гушков. Кулинарният спец е имал намерение да се върне на Острова преди да приеме предложението за работа в ресторант „Emotion“. В Англия и Кипър шеф-готвачът развива и обогатява кулинарните си умения, в Албиона той е част от екипа на заведение, станало номер 1 в туристическия сайт „Трип адвайзър“ (TripAdvisor).

Таванът в ресторанта на хотел SPS филтрира въздуха и го дезинфекцира.
Иван Гушков и Стайко Тодоров, съсобственици на комплекс SPS, очакват гостите.
Стайко Тодоров вдигна наздравица с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!