майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Бизнес » Жизнената сила* на българите и бизнеса
Бизнес Градът За децата Млади предприемачи Мнения

Жизнената сила* на българите и бизнеса

Костадин САРАВАКОВ, собственик на верига детски магазини „Вис Виталис“


Преди 26 години двама млади студенти решават да обозначат с него своя концептуално нов детски магазин и „под един покрив“ да предложат на своите бъдещи клиенти всички продукти, необходими за отглеждането на едно бебе.

Тази идея се оказва свежа, желана и нужна, защото пести на родителите време, нерви и пари, като наред с това им осигурява и възможност за осведомено и правилно пазаруване на едно място.

С времето името Вис Виталис всъщност обозначи не само нашите детски магазини и произвежданите от нас продукти, но насити със съдържание и смисъл цялата ни дейност,

като я посвети изцяло на децата и издигна в култ на святост благородния порив на техните родители да дадат ВЪЗМОЖНО НАЙ -ДОБРОТО от себе си на своите деца, поне що се отнася за задоволяването на техните продуктови нужди.

Ние, създателите на марката Вис Виталис осъзнаваме, че най-ценното, но и най-крехкото нещо на тази земя всъщност са нашите деца,

че те имат не само продуктови, но и духовни нужди, но тези духовни нужди са грижа и отговорност не на Вис Виталис, а на техните родители. Да се намесваме в частното пространство на хората не е наша работа и не е наша цел. Възпитанието и духовното общуване би трябвало да са светини за всяко българско семейство.

С това зряло разбиране за Живота, ние решихме, че ще акцентираме вниманието си върху продуктите, ще се стремим непрекъснато да подобряваме тяхното качество и селекция, както и да отдадем цялото си въображение, креатиност и жизнени сили, за да направим тези продукти достъпни за възможно най-голям брой български деца и за техните семейства.

И да, благодарение на всеотдайния и неуморен труд на своите създатели и на професионалните усилия на грижливо подбрания и добре обучен производствен и търговски екип, през годините Вис Виталис постигна в значителна степен този свой Идеал.

Веруюто ни също порасна и ние осъзнахме, че най-висшата ценност на нашия древен народ са децата.

Ако с цялата си дейност Вис Виталис успява поне с едно просено зрънце да насърчи стремежа на младите българи и е смогнал да провокира у тях желание да раждат и отглеждат повече деца, е, тогава ние със сигурност ще сме изпълнили своята мисия. И ще е имало смисъл, следа от нашето съществуване…

Ние вярваме, че децата, които обичаме, и правилните грижи за тях, са тези, които всъщност имат жизнената сила и потенциал да променят и водят България към по-добро бъдеще!

Ние сме убедени, че за решаването на така наболелия демографски проблем

е нужна не само глобална Национална Програма, нужно и важно е и дейното участие на всички неформални публични организации и институции, но най- важна е безусловната отдаденост на българския бизнес, както и на всеки отделен гражданин.

Хора, бдете над децата на България, за да я има Родината ни и утре – такава, каквато пожелаха да я видят нашите предци – Великите Канове и Дякон Левски и всички незнайни герои на този изстрадал наш народ, в чиито гърди трепти едно истинско, жизнено-силно и никога несломено истинско Българско Сърце…

* Вис Виталис (от лат.) – Сила за живот, Жизнена сила.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...