Новини Пловдив » Регион » Държавата дава пари за пътища в индустриалната зона край Куклен
Куклен Регион

Държавата дава пари за пътища в индустриалната зона край Куклен

Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. От бюджета на министерството на икономиката на община Куклен ще се предоставят средства за изграждане на елементи на общинска инфраструктура, в местност „Капсида“, до границите на имота.

В него ще се изпълнява сертифицирания по Закона за насърчаване на инвестициите инвестиционен проект на „Шпинер България“ ООД – „Проект на зелено на „Шпинер България“ за производствена база за ЦПУ металообработващи машини“.

Инфраструктурата ще бъде собственост на община Куклен и ще се ползва от всички предприятия в промишлено-търговска зона Куклен, техните служители, доставчици и клиенти.

Изграждането на новата инфраструктура ще подпомогне пътното движение, обслужвайки вече съществуващите предприятия в индустриалната зона, както и новите инвеститори.

Подобряването на инфраструктурната обезпеченост на зоната ще я направи по-привлекателна за нови инвестиции и ще спомогне за благоприятното развитие на целия регион.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
    СДС Plovdiv    

Времето

Анкети

За кого ще гласувате на кметските избори?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close