Новини Пловдив Прес » Култура » Светите братя, както и цар Самуил ще ги честваме съвместно с македонците
България Култура

Светите братя, както и цар Самуил ще ги честваме съвместно с македонците

Зоран Заев

Македонското правителство взе решение за съвместно честване на светите братя Кирил и Методий, Свети Климент Охридски, Свети Наум и цар Самуил. Това стана по време на правителственото заседание, ръководено лично от премиера Зоран Заев, информира БГНЕС.

В официалното съобщение се казва, че до края на годината Българо-македонската експертна комисия по въпросите на историята и образованието трябва да разреши въпросите от общата история свързани с Илинденското въстание, Гоце Делчев и др.

Също така правителството подкрепи предложението на комисията за преглед на учебния материал в учебниците за шести клас в България и за седми в Македония (Средновековие) до края на 2019 г.

Министрите бяха информирани, че двете страни са разгледали годишния доклад на експертната комисия, в който се посочва постигнатия напредък в областта на древната история.

Двете страни са съгласни да изпълнят договореното в най-къс срок за датите за общите чествания. При всяко официално отбелязване на тези личности да се подчертава историческата истина за нашата обща история и това публично да се оповестява, призоваха от македонското правителство.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!