Новини Пловдив » Инциденти » Българка след бурята в Халкидики: Змиевиден облак изскочи от морето
Балкани Важно Инциденти Свят

Българка след бурята в Халкидики: Змиевиден облак изскочи от морето

„Имахме късмета да сме вкъщи, но силата беше страшна. Наши клиенти са видели как змиевиден облак излиза от морето и руши със страшна сила“. Това разказа изплашената българка Веселина Мито, която живее в Нея Плагия.

„Торнадото мина покрай брега на селищата Неа Плагия, Созополи и Неа Потидея. В Неа Плагия се случи инцидента с румънката. Както вечеряли, пада конструкцията върху нея и я ранява смъртоносно. Караваната тип „микробус“ беше намачкана, в която бяха другите две жертви, но имаше много паднали дървета“, разказа още Миту пред сутрешния блок на Нова тв, която отбеляза, че са нямали предупреждение за очакваната буря.

Шестима души са загинали при мощна буря, която се разрази снощи в популярния туристически район Халкидики. Повече от 100 са пострадалите.

И допълни, че в селището Неа Плагия няколко дни няма да има ток заради падналите електропроводи. Миту отбеляза, че пожарната служба е помагала много на хората. „Пътищата бяха проходими, дори в най-отдалечените места в Созополи. Силата на стихията беше наистина страшна, нещо, което досега не бяхме усещали“, каза тя.

„Хората над 80 години казват, че никога през живота си не са виждали торнадо“, казва още тя. Бурята е вдигнала каравани. Стихията, придружена от силни ветрове, дъжд и градушка е изкоренила дървета, има и отнесени покриви и автомобили.

„В момента в генералното консулство не са постъпили сигнали за пострадали български граждани”, заяви Красимир Серафимов, първи секретар на генералното консулство в Солун.

Поражения след бурята на Халкидики

Серафимов обясни, че още през нощта всички ресорни служби са изпратили свои екипи в областта, а над 40 машини са работили за разчистване на пътищата. Работило се е и по възстановяване на електроподаването на местата, където то е било прекъснато. „Има множество изпратени екипи на Спешна помощ, които да оказват помощ”, обясни още Серафимов.

00302310829210 – телефон на Генералното консулство на България в Солун

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close