Новини Пловдив » Образование » Математическата и Английската с най-висок бал в Пловдив след първо класиране
Образование Пловдив

Математическата и Английската с най-висок бал в Пловдив след първо класиране

Математическата и Английската са училища в Пловдив, които имат най-висок бал след първо класиране за гимназиите. Това сочи справка на Регионалното управление на образованието – Пловдив за първо класиране за прием на ученици в 8 клас . Според данните за минимален и максимален бал по паралелки, специалността с най-висок бал в Пловдив е Математика с английски (момичета) в МГ „Акад. Кирил Попов“ с 498.500 от общо 500 точки.

Второто място е за „Компютърна графика с английски“, отново в Математическата с 498.000 точки. Тази специалност има и най-високия минимален бал – 455.

Следват „Немски език“ в ЕГ „Пловдив“ и „Системно програмиране с английски“ в МГ-то, които са с максимален бал 497.000.

Паралелките с най-нисък максимален бал са: Трайни насаждени- Техник растениевъд в ПССГ (113.00); Промишлена естетика и дизайн, техник приложник с английски език в ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“ (113.500); Производство на мебели в СУ „Найден Геров“ (116.000);Електрически машини и апарати в ПГ „Петър Парчевич“ (1120.000)- спациалността е и с един от най-ниските минимални балове (30.000)

Челната тройка на най-често посочваните в заявленията училища се оглавява от Хуманитарната гимназия, следвана от ЕГ „Иван Вазов“ и ЕГ „ Пловдив“.

Общо 5147 са подадените заявления за първо класиране след 7 клас . 2559 седмокласници в Пловдив и региона са приети по първото посочено в заявлението желание .

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
    СДС Plovdiv    

Времето

Анкети

За кого ще гласувате на кметските избори?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close