Quantcast
Новини Пловдив » Инциденти » Подпалиха посреднощ колата на скулптора Велислав Минеков
България Инциденти Крими

Подпалиха посреднощ колата на скулптора Велислав Минеков

Проф. Велислав Минеков
Проф. Велислав Минеков

Колата на скулптора проф. Велислав Минеков е била запалена от неизвестни лица в сряда вечерта около 22.30 часа. Това съобщи самият Минеков в профила си във Фейсбук. Той видял от терасата си, че автомобилът му, паркиран пред кооперация в квартал „Изток“, е в пламъци. Скулпторът е публично известен с острите си критики срещу управляващите.

„Стъклата бяха строшени и очевидно вътре беше излят бензин. И така, както си гореше, влязох вътре, за да отдалеча колата от блока и другите съседни сгради – можеше да стане бедствие. През деня минах технически преглед и заредих и двата резервоара до горе, можеше да стане страшно“, разказва Минеков, цитиран от Офнюз.

Той благодари на пожарникарите, които пристигнали буквално за 3 минути. Минеков разкри, че преди време е бил заплашван от въоръжени лица, за които до момента не е давал гласност.

„Това се очакваше, не съм изненадан. Но се питам колко още може да вони и гори кочината, в която по принуда живеем, а площадите са пусти, вместо да се тресат от протести. А поводи за такива имаме всеки божи ден“, казва той.

По негови думи по време на инцидента синът му спял, но съпругата му, актрисата Ани Вълчанова, е в шок от случилото се.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...