Новини Пловдив » България » Сидеров съзря връзка между отстраняването му и сделката с F16
България Политика

Сидеров съзря връзка между отстраняването му и сделката с F16

Волен Сидеров
Волен Сидеров

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров съзря връзка между оттранявамено му като шеф на парламентарната група на Патриотите и сделката за F16. Сидеров написа и входира писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева. На брифинг атакистите се противопоставиха на заличаването на Сидеров като председател на ПГ на ОП.

Решението било негодно откъм правен аспект. Нарушен е редът за освобождаване и избиране на председател според Явор Нотев. Политическият съвет на коалицията можел да прави предложения от такова естество, а такъв съвет не е проведен, обясни Нотев. В съвета влизат тримата лидери на НФСБ, ВМРО, „Атака“. Парламентарната група не може сама да предложи освобождаване и назначаване на лидер на групата, стана ясно още от думите на атакиста.

Затова днес хората на Волен Сидеров внасят възражение до Цвета Караянчева за отстраняването на лидера на „Атака“ от председателския пост в ПГ.

Волен Сидеров ще иска свикване и на голямата коалиция, и на малката. Срещата с Красимир Каракачанов и Валери Симеонов ще е утре.

Очаквам госпожа Караянчева и правният отдел да разгледат бързо моето писмо, подчерта лидерът на „Атака“. Сега той иска да се изясни защо така е действано срещу него.

Волен Сидеров дори вижда по-голяма геостратегическа игра в отстраняването му. Той визира сделката за Ф-16, срещу която е „Атака“. Тази сделка е спорна, да не кажем съмнителна, подчерта Сидеров. Той попита дали колегите му, организирали седянката срещу него, не са стимулирани от чужди посолства. Нищо в света не е случайно, заяви лидерът на националистите. Позициите му пречели според него.

Имаме нарушени нормативи, не става въпрос за емоции, изтъкна още лидерът на „Атака“. Вчера Сидеров е разговарял с Бойко Борисов. Още днес двамата най-вероятно щели да разговарят. Ще се заличи ли „Атака“ от коалицията, пита той. Ще си направим изводи, каза Сидеров, попитан как ще реагира, ако няма реакция на писмото му.

Вече се виждало, че малката коалиция вече не е коалиция по думите му. „Атака“ няма да се правят на фръцнати и обидени, както се изрази Волен Сидеров. По силата на закона продължавам да бъда председател на ПГ на ОП, обобщи той.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отказа коалиционен съвет, на който го покани лидерът на „Атака“. Военният министър имал предварително поети ангажименти за утре.

Още по темата

Сидеров: ВМРО и НФСБ анулират управленската коалиция

Волен Сидеров вече не е шеф на групата на Патриотите в парламента

Каракачанов скочи: През цялата кампания „Атака“ плюха по мен и ВМРО

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
    СДС Plovdiv    

Времето

Анкети

За кого ще гласувате на кметските избори?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close