Новини Пловдив » Важно » Тотев: Кой е казал, че имам нова кола? Обърнахте го на седянка! ВИДЕО
Важно Градът Политика

Тотев: Кой е казал, че имам нова кола? Обърнахте го на седянка! ВИДЕО

Иван Тотев, кмет на Пловдив

ГЕРБ чака предложения от пловдивчани за кандадити за кмет, районни кметове и общински съветници

Галина ГЕОРГИЕВА

Кой е казал, че имам нова кола? С този въпрос отговори на питане на ПловдивПрес кметът Иван Тотев дали се притеснява от проверка на Етичната комисия на ГЕРБ във връзка с информациите, че кара джип „“Рейндж Ровър“, чиято цена е около 200 000 лева. Скандалната снимка, направена на гръцкия осров Халкидики, беше пусната преди дни от бившия евродепутат Николай Бареков.

Попитан още веднъж има ли нова кола, Тотев заяви:“ На седянка го обърнахте!“

На трети въпрос „Коя кола върви по-добре – аудито или новата?“, кметът за трети път се измъкна с думите: „ Обърнахте го на шеги и закачки“.

Иван Тотев отбегна въпроса за посланията към Пловдив, които отправи Бойко Борисов на конгреса, който се проведе на 7 юли. „ Той нямаше послания за Пловдив. Имаше общи послания и ние ги разчитаме. Когато правим събрания в Пловдив, ние коментираме думите на нашия председател и затова в момента започваме един много задълбочен анализ на подбора на хората за участие в следващите местни избори“.

Не пожела да коментира дали думите за червените и сини лампи на Бойко Борисов са били насочени лично към него. „Не мога да коментирам думи на Борисов“, каза Тотев.

Кметът и лидер на ГЕРБ в Пловдив заяви, че от следващата седмица започват да приемат в партията предложения за кандидати за общински съветници, районни кметове и кмет на Пловдив от цялата общественост. Номинации имат право да подават граждани и организации.

„Всички предложения ще бъдат пренасочени към районните организации и ще бъдат разгледани. Това е пряко следствие от речта на премиера, който поиска отваряне на партията. Борисов каза- оглеждаме се за кметове на много места. Това се случва и в Пловдив. В момента приемаме всякакви предложения от интелектуални кръгове, от организации и граждани. Ако от Изпълнителната комисия има указания да се канят на събранията граждани, ще ги изпълним. Но все още дати няма. Започваме да се подготвяме за избоите. Имаме два успешни мандата на ГЕРБ в Пловдив, градът се промени. Сега провеждме социологически прочувания и виждаме , че 70% гражданите на Пловдив не само одобряват развитието на града, а са оптимистично настроени за следващите няколко години“, уточни градоначалникът и добави, че подкрепя идеята за вливане на свежа кръв при номинациите за местна власт.

Той намекна, че кандидатурите на ГЕРБ за съветници, районни кметове и кмет на Пловдив може да не са партийни, а нито един от досегашните представители в местната власт няма запазено място за следващия мандат. Според Тотев най-рано в края на август ще станат ясни кандидатите на ГЕРБ „ Преди края на август каквото и да чуете, ще бъде слух“, предупреди той. Попитан дали ще се кандидатира за трети мандат, Тотев отговори : „Най-малкото аз трябва да говоря за себе си, няма да си давам оценка“.

На въпрос за новите предизвикателства за Пловдив, които станаха причина за отстраняването на зам.- кмета Димитър Кацарски, кметът каза: „ Правим отчета за този мандат и ще видите новите предизвикателства, които са подготвени за следващите години. В Пловдив трябва да е плавно преминаването към следващия мандат.“

Попитан дали е съгласен с мнението на областния лидер на ГЕРБ Георги Мараджиев пред една медия, че в последните години лидерите на ГЕРБ са се самозабравили, Тотев отсече :“Не давам оценка за колеги! При ГЕРБ е ясно кой може да се изказва от името на партията и кой не. Има колеги като Мараджиев, които са нови и все още могат да правят грешки и стъпвания накриво, но е ясно в ГЕРБ кой дава оценки“.

Още новини по темата

Иван Тотев на Халкидики с нов джип за над 200 бона и шкембе (ФОТОФАКТ)

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close