Новини Пловдив » Култура » Влизаме в новите галерии на „Гладстон“ и в Детмаг срещу 4 лв.
Култура Пловдив

Влизаме в новите галерии на „Гладстон“ и в Детмаг срещу 4 лв.

Ваня ДРАГАНОВА

Стандартният вход за новите галерии – на ул. „Гладстон“ и в някогашния Детмаг, ще е 4 лв. Таксата за хора над 65 г. ще е 3 лв., а за ученици и студенти -2. Това става ясно от проект за промяна на Наредбата за определянето на администрирането на местните такси и цени на услугите, публикуван за обществено обсъждане на сайта на Община Пловдив.

В същия документ галерията на „Гладстон“ е наречена „2019“, а тази в Детмаг – „Капана“, което показва, че въпросът с наименованията им е решен.

В тарифите има предвидени куп отстъпки и опции за безплатно ползване, но конкретно за галерията на „Гладстон“ Дружеството на пловдивските художници, което преди събарянето и изграждането й наново се водеше неин стопанин, не е споменато.

Записано е, че ползването на сградата е безплатно „за дарители и членове на Клуба на приятелите на галерията“, по който параграф Дружеството на пловдивските художници вероятно ще организира своите събития там без такси.

В Дружеството обаче се надяваха да се разпореждат с галерията, както и преди, и в интернет дори тече събирането на подписи за това. Ситуацията подсказва нова серия разправии между председателката на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева и ръководството на общината, след като творците не харесаха визията на новата галерия и я оприличиха на мавзолей.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Кои да са първите задачи на новия кмет?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close