Quantcast
Новини Пловдив » Важно » „Руският“ хакер, пробил НАП, проговори: От 11 години изтичат данни, уязвими сте
България Важно Технологии

„Руският“ хакер, пробил НАП, проговори: От 11 години изтичат данни, уязвими сте

Анонимният хакер, който изпрати вчера линк до медиите с хиляди данни за български граждани от базите данни на Националната агенция за приходите, пусна втори мейл.

Той се представя за „руски“ гражданин, женен за българка. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко зле е държавата ви“, пише мъжът.

„Изтичането на данни се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация“, написа в имейл до Нова телевизия хакерът, извършил атаката.

Правоохранителните органи няма да свършат нищо и само ще покрият истината, убеден е „руският“ хакер.

„Ако те не разкрият истината, аз лично ще кача 21GB данни в руски и български торент тракери, така че всеки да може да сваля информацията свободно“, заплашва мъжът.

Той посочва още, че ако някоя от медиите съобщава фалшива информация за това, което се случва, той ще разкрие още два теча от Министерството на финансите. Той разполагал и с 3GB данни от медийната група бТВ и две други медии.

„Нека играта да започне“, завършва многозначително хакерът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...