Quantcast
Новини Пловдив » Общество » След срещата при Зико: Дават още пари на превозвачите в Пловдив ВИДЕО
Общество Пловдив

След срещата при Зико: Дават още пари на превозвачите в Пловдив ВИДЕО

Ваня ДРАГАНОВА

Дават на превозвачите още пари, но не е ясно колко точно. Сумата ще бъде съобщена до 10 дни. Това се разбраха на среща при областния управител Здравко Димитров шефовете на транспортните фирми, които обслужват 29-те автобусни линии в Пловдив, и кмета Иван Тотев.

„Поговорихме с превозвачите. За нас беше важно да получим отговора на някои от въпросите. Община Пловдив с провеждането на новите конкурси и новата система за таксуване има определени ангажименти, такива имат и превозвачите. В последните месеци се наблюдава занижаване на качеството на услугата и трябваше да се изясни причината. От страна на превозвачите се поставя един проблем на масата – за текучеството на кадрите и за състоянието на градския транспорт. Община Пловдив ще даде още една подкрепа на превозвачите и се надявам да се повиши качествто на услугата и да се оборудват всички автобуси, за да заработи електронната система“, заяви кметът Тотев. По думите му на сесията на ОбС на 1 август ще бъде взето решение да се отпуснат още пари на фирмите, обслужващи автобусните линии в Пловдив.

Превозвачът Петко Ангелов обясни, че са дали разчетите за разходи. Той допълни, че има липса на шофьори, което води до влошаване на услугата. „Поемаме ангажимент да оборудваме автобусите, за да заработи електронната система, да оправим климатиците, които не работят, да се спазват разписанията, да се спира на всяка спирка. Като заработи електронната система, се надяваме  да направим нова среща“, каза собственикът на фирмите „Автобусни превози-Пловдив“ и „Меритранс“.

Още новини по темата

Превозвачите при Зико и Тотев с претенциите си за пари

Превозвачите алармират: Пловдив може да остане без градски транспорт

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...