Новини Пловдив » Важно » Един от задържаните от фонд „Земеделие“ – с брониран мерцедес от Миню Стайков
Важно Съд и Прокуратура

Един от задържаните от фонд „Земеделие“ – с брониран мерцедес от Миню Стайков

Бронираният мерцедес, каран от служителя на ДФ "Земеделие".

Един от задържаните служители на държавен фонд „Земеделие“ е разполагал с 2 луксозни автомобила, единият от които брониран мерцедес, който е бил оставен на съхранение в гараж в дома на Стайко и Миню Стайкови в столицата. Той е раздал през последната година с договори за заем общо 1,8 милиона лева на търговски дружества, в т. ч. на дружества, предлагащи бързи кретити. Същото длъжностно лице е в родство по сватовство със Стайкови, съобщиха от Специализирана прокуратура, която привлече към наказателна отговорност петима служители в Държавен фонд „Земеделие“.

Четирима от тях са обвинени за извършено в съучастие длъжностно престъпление (по чл.282, ал.1 от НК) – неизпълнение и нарушаване на служебните им задължения при обработката на заявления пред фонда за финансово подпомагане на еднолични търговци, свързани с обвиняемия по делото срещу Миню Стайков и други 7 лица. Петият служител на Държавен фонд „Земеделие“ е привлечен като обвиняем за участие в ръководената от Стайков организирана престъпна група (престъпление по чл.321, ал.6 от НК). Сред обвинените лица е и заместник-изпълнителен директор на държавния фонд “Земеделие“.

Трима от обвинените са дали подробни обяснения и са съдействали максимално на воденото наказателно производство. На тях са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“, съответно в размер 26 000лв., 10 000 лв. и 7000 лв. Другите двама двама обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, през които ще се събират други доказателства и ще се преценява каква мярка за неотклонение да им бъде определена. На петимата привлечени служители са наложени забрани за напускане на страната.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Кои да са първите задачи на новия кмет?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close