Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Един от задържаните от фонд „Земеделие“ – с брониран мерцедес от Миню Стайков
Важно Съд и Прокуратура

Един от задържаните от фонд „Земеделие“ – с брониран мерцедес от Миню Стайков

Бронираният мерцедес, каран от служителя на ДФ "Земеделие".

Един от задържаните служители на държавен фонд „Земеделие“ е разполагал с 2 луксозни автомобила, единият от които брониран мерцедес, който е бил оставен на съхранение в гараж в дома на Стайко и Миню Стайкови в столицата. Той е раздал през последната година с договори за заем общо 1,8 милиона лева на търговски дружества, в т. ч. на дружества, предлагащи бързи кретити. Същото длъжностно лице е в родство по сватовство със Стайкови, съобщиха от Специализирана прокуратура, която привлече към наказателна отговорност петима служители в Държавен фонд „Земеделие“.

Четирима от тях са обвинени за извършено в съучастие длъжностно престъпление (по чл.282, ал.1 от НК) – неизпълнение и нарушаване на служебните им задължения при обработката на заявления пред фонда за финансово подпомагане на еднолични търговци, свързани с обвиняемия по делото срещу Миню Стайков и други 7 лица. Петият служител на Държавен фонд „Земеделие“ е привлечен като обвиняем за участие в ръководената от Стайков организирана престъпна група (престъпление по чл.321, ал.6 от НК). Сред обвинените лица е и заместник-изпълнителен директор на държавния фонд “Земеделие“.

Трима от обвинените са дали подробни обяснения и са съдействали максимално на воденото наказателно производство. На тях са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“, съответно в размер 26 000лв., 10 000 лв. и 7000 лв. Другите двама двама обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, през които ще се събират други доказателства и ще се преценява каква мярка за неотклонение да им бъде определена. На петимата привлечени служители са наложени забрани за напускане на страната.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...