Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Кметът обеща помощ на хората, останали без покрив на сградата след буря
Градът Пловдив

Кметът обеща помощ на хората, останали без покрив на сградата след буря

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Кметът Иван Тотев обеща финансова помощ на пловдивчани, които живеят на улица „Павликенска“ 4.  Хората се обърнаха към градоначалника  с молба за помощ, след като при една от бурите жилищната им сграда пострада. Силният вятър на 26 юни нанесе сериозни щети на покрива, като напълно  унищожи неговата конструкция.

„Повечето от живущите в сградата сме с много ниски доходи, над 70-годишни, трима са над 85, а една от съседките е на 90-години и живее сама. Това са единствените ни жилища и няма къде да идем“, споделиха гражданите на среща с Тотев днес. Те помолиха за съдействие за отпускане на средства от Общинския бюджет за спешен ремонт и поправяне на щетите на покрива.

Служители на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ спешно са отстранили опасните елементи от срутилия се покрив, но сега при всеки дъжд вали вътре, обясниха хората от ул. „Павликенска“ №4.

Средствата, необходими за отстраняване на щетите, са непосилни за събиране от възрастните хора, а и с оглед на идващата зима, положението е още по-сериозно.

Иван Тотев обясни, че ще направи необходимото, за да помогне и съдейства на гражданите за ремонт и отстраняване на големите щети, причинени от бурята. За сесията на общинския съвет, насрочена за 1 август, кметът ще направи предложение за отпускане на средства в помощ на засегнатите.

След положително решение от страна на общинските съветници ще можем да се разпоредим и да Ви подкрепим финансово, уточни кметът пред живущите на ул. „Павликенска“ № 4.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...