Новини Пловдив » Пловдив » Убийството в Козаново извършено след несметно количество алкохол
Пловдив Съд и Прокуратура

Убийството в Козаново извършено след несметно количество алкохол

Йордан Филипов

Ваня ДРАГАНОВА

Убийството в Козаново, при което 58-годишният Йордан Филипов нанесе множество рани с нож на сина си Цветан, е извършено след употребата на огромно количество алкохол. „На следващия ден Йордан е бил с 1,7 промила“, обясни адвокатката му Мариана Николова, опитвайки се да убеди Пловдивския окръжен съд да му даде по-лека мярка от „задържане под стража“. Съдия Светлана Станева обаче остави Филипов в ареста.

35-годишният Цветан бил болен от епилепсия, имал и психическо заболяване, но комбинирал лекарствата с много алкохол. Бащата също пиел много и двамата често се карали. В нощта срещу неделя двамата пак се запили и започнали да се разправят. По кратките обяснения, дадени от бащата, двамата се сборичкали. В един момент в употреба влязъл и нож, като порезни рани има и бащата, но те се несравними с тежките наранявания на сина.

Йордан Филипов се обадил на кмета на Козаново, че синът му е мъртъв, чак на другата сутрин и така се стигнало до викането на полиция.

В последната си дума пред съда Йордан Филипов поиска по-лека мярка, но когато чу, че остава в ареста, обяви, че няма да обжалва.

Още новини по темата

Прокуратурата иска арест за баща, убил сина си в Козаново

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Кои да са първите задачи на новия кмет?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close