Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Руската и Математическата с най-висок бал след второ класиране за гимназиите
Образование Пловдив

Руската и Математическата с най-висок бал след второ класиране за гимназиите

Руската, Математическата и Английската държат първите места в Пловдив по най-висок бал след второ класиране. Това сочи справка в Регионалното управление на образованието за второ класиране за прием в 8. клас. Според данните за минимален и максимален бал, специалността с най-висок бал е „Испански език4 в ЕГ „Иван Вазов“ с бал 451.500 точки от общо 500 .

На второ и трето място са две специалности в МГ „Акад. К. Попов“ – „Системно програмиране с английски език“ и „Математика с английски“., където максималният бал е съответно 444.000 точки и 441.000 точки.  Следва „Английски“ в ЕГ „Пловдив“ с бал 438.500.

Паралелките с най-нисък максимален бал са „Лозаровинарство“ в ПГЛВ „Христо Ботев“ в Перущица с бал 35.000 точки и „Автоматизирани системи – монтьор с английски“ в ПГМТ „Проф. ЦВ. Лазаров“ с бал 78.000 точки.

Записването е от 19 до 22 юли включително. Това става с оригиналните документи в училищата, където учениците са приети. Необходим е и оригинал на медицинско свидетелство, ако детето ще учи в професионална паралелка.

Неприетите и незаписаните ученици могат да участват в трето класиране, като подадат ново заявление, отново чрез електронната платформа. В него желанията се пренареждат, но родителите имат право да посочват само паралелките, за които са обявени свободни места.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...