Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Глобиха нарушител, изхвърлил мебели в контейнер за смесен отпадък
Общество Пловдив

Глобиха нарушител, изхвърлил мебели в контейнер за смесен отпадък

Акт за административно нарушение беше съставен на мъж, който изхвърля мебели и друга излязла от употреба покъщнина в контейнерите за смесен битов отпадък на ул. „Граф Игнатиев“ срещу номер 12.

Нарушителят е установен  от автопатрул от Общинска полиция – Пловдив с началник Костадин Костов по сигнал на граждани. Съвместно със служители на Пловдивския общински инспекторат на мъжа е съставени акт за административно нарушение.

Оказа се, че извършителят е нает от собственик на апартамент да изчисти старо обзавеждане и предмети, а той от своя страна е напълнил съдовете за смет и около тях е натрупал камара отпадъци.

По този повод от ОП „Чистота“ напомнят, че от 3 месеца предоставят нова безплатна услуга. Всяка събота и неделя техника и екипи на предприятието събират излязло от употреба обзавеждане от домакинствата – дивани, маси, шкафове, матраци, столове и друга покъщина.

По график екипите работят от 08:00 до 16:00 ч. В събота те обслужват районите „Южен“, „Северен“ и „Западен“, а в неделя – „Централен“, „Тракия“ и „Източен“.

Рано сутринта тези дни гражданите трябва да изнесат старото обзавеждане до близкия контейнер. От понеделник до петък на обяд на тел. 032/675 817 могат да направят и заявки за изкарани на улицата мебели на конкретни адреси.

В останалите дни едрогабаритни отпадъци могат да се предадат на специализираната площадка в базата на предприятието – ул. „Даме Груев“ 64 А.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...