Quantcast
Новини Пловдив » Без категория » Големият син на Петър Слабаков и семейството му с изложба в Стария град
Без категория Култура Пловдив

Големият син на Петър Слабаков и семейството му с изложба в Стария град

Художниците Красимир и Мария Слабакови и техният син Стефан откриват от 18 часа тази вечер изложба „Заедно отново“  в постоянната експозиция „Мексиканско изкуство“ в Стария град. Красимир Слабаков е големият си на актьора Петър Слабаков.

Тримата артисти следват своя индивидуален творчески път, а в дълги периоди от живота си някои от тях създават изкуство от двете страни на океана, но винаги пазят българската култура, привързаността си към родната страна и към семейството. Дълбоко вярват в силата на изкуството като комуникация в света. Изложбата им „Заедно отново“ е артистичен призив към българите за единение и любов, защото са убедени, че „любовта в семейството – това е бъдещето и силата на България“.

Изложбата може да се види до 26 август в „мексиканската“ къща на Градската галерия, ул. „Артин Гидиков“№11 в Стария град.

Красимир Слабаков е завършил „Дърворезба“ в Националната художествена академия през 1982г. Член е на СБХ от 1987г. Участвал е в повече от 60 национални и регионални изложби. Представял е свои творби в съвместни художестевни изложби в САЩ, където в продължение на 27 години е живял и работил.

Мария Слабакова завършва дизайн в НХА през 1982г. Членува в секция „Дизайн“ на СБХ. Участва в редица национални и международни изложби.

Стефан Слабаков е завършил „Живопис“ и „Скулптура“ в New World School of Arts” в Маями, САЩ. Участва в редица съвместни изложби в САЩ и България. Автор е на две самостоятелни изложби в Пловдив (2008) и във Варна (2008). Той е художник на свободна практика от 2000 г.

 

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...