Новини от Пловдив » Регион » БСП номинира Ива Вълчева за кмет на Хисаря
Регион Хисаря

БСП номинира Ива Вълчева за кмет на Хисаря

Председателят на Общинския съвет в Хисаря  Ива Вълчева е кандидатът на БСП за кмет на общината. Общинската съветничка бе избрана с  мнозинство от социалистите. Номинациите за кмет бяха шест. Вълчева е експерт в областта на туризма, активен читалищен деец, трети мандат общински съветник, а в последната година е и председател на Общинския съвет в туристическия град.

„Познавам проблемите в населените места в общината и имам решения. Факт е, че община Хисаря в момента не е майка, а мащеха на населените места. Неправилно поставените приоритети водят до задълбочаване на проблемите. При всяко свое решение  съм се ръководила от мисълта, че то трябва да е от полза за хората. Това, смятам, че е в основата на доброто управление“, с тези думи Ива Вълчева представи пред членовете на общинската конференция своята визия за развитие на общината. Според нея от първостепенно значение за развитието на Хисаря са чистотата, ефективното стопанисване на общинската собственост, поддържането на парковете, инфраструктурата, диалога с бизнеса.

„Предстои ни много работа, но считам, че заедно можем да постигнем успехи. Сигурен съм, че можем да загърбим личните си пристрастия и единни да работим за победата на тези избори. Акцент в програмата на БСП за управление на общината ще бъде създаването на условия, с които градът да стане атрактивен за наши и чуждестранни туристи. Имаме традиции, но условията все още не са достатъчно добри. Проблемите в населените места са много и тяхното разрешаване ще бъде приоритет за излъчените от БСП кандидати за общински кмет, кметове на населени места и съветници.“, заяви Пенчо Шапков, председател на местната структура на БСП.

Лидерът на социалистите в общината обърна особено внимание на проблемите, като делегатите обсъдиха и други значими проблеми като некачествено изпълнените проекти, почистването на речните корита и дерета, спешна нужда от ремонт на общинския сграден фонд – читалища, медицински служби, неработещите детски градини и училища, лоша комуникация с общинската администрация.

Гости на общинската конференция бяха членовете на НС на БСП Атанас Петков, зам.- председател на Областния съвет и Петър Мутафчиев. „Заедно, единни, обединени от една обща кауза и в честен разговор с хората по проблемите им БСП може да бъде бъде победител в тези избори.“, заяви Атанас Петков в обръщението си към делегатите като припомни, че така БСП е работила и за предишните избори, в които е станала първа политическа сила в Хисаря – и на парламентарни, и на президентски, а и на провелите се преди месеци избори за Европейски парламент.

До началото на септември БСП ще бъде готова с план за управление на общината, с ясна програма за действие по населени места.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...