Новини Пловдив » Градът » Нова детска площадка радва малчуганите в „Централен“ СНИМКИ и ВИДЕО
Градът Общество Пловдив Случка на деня

Нова детска площадка радва малчуганите в „Централен“ СНИМКИ и ВИДЕО

Галина ГЕОРГИЕВА

Нова детска площадка радва малчуганите в пловдивския район „Цантрален“. В междублоковото пространство до бул. „Копривщица“ 20 децата ще могат да се забавляват на пързалки, катерушки и люлки, а цялото съоръжение наподобява пиратски кораб.

Тази сутрин районният кмет Георги Стаменов и Ясен Христозов – директор на „Ситигаз България“ в Пловдив откриха детската площадка и лиснаха менче с вода.

“ Площадката  е дело на публично- частно партньорство. „Ситигаз“ ни дари детските съоръжения, а от страна на община Пловдив изградихме основата. Ние вложихме 5 000 лева, а инвестицията от страна на компанията е 16 000 лв. Така най-малките жители в квартала ще имат възможност да играят и да се забавляват. Родителите и децата са доволни и се надявам да съхраняват съоръженията“, заяви кметът на „Централен“ Георги Стаменов.

Той обеща до края на август да бъде възстановена близката чешма, която от 20 години не работи. До 15 дни пък в съседното междублоково пространство ще бъде сложена тенис на маса и две маси за шах за младежите, а през есента районът наоколо ще бъде озеленен.

Общо 27 детски площадки са открити в район „Централен“ през този мандат, като идеята на стаменов е в следващите месеци да бъдат направени още три подобни детски къта с помощта на дарители.

„Искаме във всеки квартал на район „Централен“ да има детски кътове, спортни площадки, фитнеси, места за тихи игри- шах, дама, табла. Така ще изпълним поетите ангажименти към жителите на района“, обясни кметът.

„Преди пет-шест години направихме пред нашия офис такава площадка. Беше ни представен проект от район „Централен“ и поехме ангажимент да финансираме изграждането и на този кът. Като отговорна компания имаме желанието децата ни да живеят в България и да има къде да играят“, каза и Ясен Христозов.

След 15 дни тук ще има се играят шах и тенис на маса
След 15 дни тук ще има се играят шах и тенис на маса

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Кои да са първите задачи на новия кмет?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close