Новини Пловдив » Важно » Кабаиванов пред Plovdiv-Press: Благодаря на партиите за подкрепата, разчитам на гражданите на Карлово
Важно Интервю Карлово Мнения Политика Регион

Кабаиванов пред Plovdiv-Press: Благодаря на партиите за подкрепата, разчитам на гражданите на Карлово

Емил Кабаиванов
  • Когато сме обединени в името на една кауза- възходящо и устойчиво развитие на Карловската долина, ние ще успеем
  • До края на август ще стане  ясен пълният формат на коалицията, която ме подкрепя. Ще проведем разговори и с ГЕРБ
  • Мил ми е всеки реализиран проект през тези два мандата като кмет на Карлово

Местна коалиция „Обединени за нашата община“ издигна  д-р Емил Кабаиванов за трети кметски мандат в Карлово. В коалицията участват четири партии СДС, ДБГ, ДСБ, Атака. В мотивите си те определят досегашните му два мандата като успешни. Реализирани са важни за общината проекти като изграждането на Пречиствателна станция, промяна на градската среда с нови улици, пешеходна зона, паркове, улично осветление, обновяване на спортни и детски площадки. От коалицията заявяват, че са отворени за подкрепа на Кабаиванов и от други парламентарни и извънпарламентарни формации.

ПловдивПрес разговаря с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Интервю на Галина ГЕОРГИЕВА


-Д-р Кабаиванов, ще се борите за трети мандат. Местна коалиция „Обединени за нашата община“ издигна официално кандидатурата ви за кмет на Карлово. Как приемате номинацията?

-С благодарност и с голяма отговорност. Номинацията е едно задължение на първо място. Отнасям се изключително сериозно към моите ангажименти като кмет. Два последователни мандата съм кмет на община Карлово и сега ще бъда кандидат за трети мандат. Искам да направя максималното, което зависи от мен, за всички 27 населени места в общината – от Карлово до Марино поле. Имам готови проекти, изработени през този мандат, за всяко едно населено място. Те включват подмяна на водопроводи, инфраструктура, изграждане на канализации, пречиствателни станции, зелени площи, спортни и детски площадки, саниране на училища и детски градини. Една част от проектите успяхме да реализираме този мандат по програма „Региони в растеж“ и „Развитие на селските райони“. Останалите проекти, уверен съм, че ще реализираме в мандата 2019-2023 година.

-За какви инвестиции става въпрос?

-По програма „Региони в растеж“ бяха основно проектите, по които работихме в Карлово, в най-голямото селище -Розино и в детските градини и училищата на територията на общината. По ОП“Развитие на селските райони“ в момента работим по два проекта- основен ремонт и реконструкция на общински път Карлово- Дъбене-Войнягово на стойност 5,7 млн.лв. и подмяна на водопроводи и изграждане на нови в 9 кметства-Клисура, Слатина, Богдан, Каравелово, Климент, Войнягово, Дъбене, Васил Левски, Ведраре. Стойността на проекта е 5,8 млн.лв. и става въпрос за 30 км водопроводи. Тези проекти се изграждат и до края на октомври ще бъдат завършени. След това за останалите населени места са готови проектите за нови водопроводи, настилка на улици и тротоари, детски и спортни площадки и ще ги реализираме в новия мандат.

-С кои проекти се гордеете най-много през тези два мандата?

-Мил ми е всеки проект, защото от идеята и първата копка до реализирането му минават години и е вложен трудът на много хора. За мен един от важните приоритети на общината е да осигурим възможност на нашите деца и внуци да растат и да се учат при добри условия. Няма училище или детска градина, които да не са санирани или да нямат нови детски и спортни площадки. На второ място поставям проектите за екология. Карловският край е известен с чистия въздух, зелените  балкани и възможностите за туризъм. Всичко, което правим и за управление на отпадъците, и за газификация на района, е насочено към запазване на природните дадености и възможности за развитие на туризма. Важна е и инфраструктурата – общинската пътна мрежа, улици и площади, тротоари, детски и спортни площадки. Всеки проект – малък или голям, е важен. Но най-същественото е да продължаваме да работим с тази скорост и темпове, които имаме през последните два мандата, за да може всеки жител на община Карлово да усети ползата от проекта, който стига до неговата улица, тротоар, къща и квартал.

-В местната коалиция, която ви издига, влизат СДС, ДСБ, ДБГ и Атака. От кои други партии очаквате подкрепа?

-Знаете, че сега ДСБ е част от коалиция „Демократична България“, така че приемам подкрепата на класическата десница, която започна прехода на България през 90-те години и на Атака -една от  патриотичните парламентарнопредставени партии. Водим преговори и с други парламентарни партии, очакваме в четвъртък и решението на колегите от ГЕРБ, след което ще проведем политически разговори с тях. До края на август ще стане  ясен пълният формат на коалицията. Но не е важно колко партии участват, ние разчитаме на подкрепата на гражданите, на хората, които милеят за проблемите на Карлово и мнозинството от гражданите на Карловската долина, които са ни подкрепяли през изминалите два мандата. Благодарение на тях реализирахме всички проекти досега и благодарение на тях ще се успеем да се справим с всички предизвикателства. Когато сме обединени с повечето граждани в името на една кауза- възходящо и устойчиво развитие на Карловската долина, ние ще успеем. В общината живеят 54 хиляди жители, има 27 населени места и четири града -Карлово, Баня, Калофер и Клисура.

-Трудна ли ще е битката наесен и какви са амбициите ви на местния вот?

-Важно е да спечелим кметските избори и то с мнозинство, което да ни даде тази сила и енергия, която ни е необходима, да се справяме с проблемите на местното управление в следващия мандат. Всекидневно разговарям с гражданите на общината, сигурен съм, че подкрепата им ще стане видна на изборите. По отношение на Общинския съвет разчитам на едно мнозинство, с което управлявах и предишните два мандата – коалицията „Обединени за нашата община“, колегите от ГЕРБ и други по-малки формации. И в двата мандата решенията, които се вземат в ОбС, не са само от необходимото мнозинство от 17 съветника, а са подкрепяни от 23-26 представители в местния парламент. Ще продължа да търся обединителната, конструктивна линия. България е била силна, когато е била обединена зад определена кауза. Още Левски е казал- първото и най-важното е народните водачи да са в съгласие и любов, за да бъдат подкрепени от мнозинството българи, тогава нашата борба ще бъде успешна. Досега не съм подценявал избори, уважавам всички мои опоненти. Важното е да се състезаваме с идеи, не само да говорим в бъдеще време, а първо всеки един от нас, който се кандидатира за кмет, да каже с какво е заслужил да бъде издигнат.

 

 

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!