Левицата 14
Новини от Пловдив » Важно » СНИМКИ Свирепите баща и син-убийци от Нареченски бани действали като в „Опасен чар“
Важно Съд и Прокуратура

СНИМКИ Свирепите баща и син-убийци от Нареченски бани действали като в „Опасен чар“

Борис ГАНЕВ, plovdiv-press.bg

Зверското убийство на кръчмар от миналата година в Нареченски бани, което потресе цяла България, се оказа същински хорър. Днес в Окръжен съд-Пловдив, пред над 20 души (охрана и журналисти) бе даден ход на делото срещу жестоките баща и син – Севдалин и Марин Боюклиеви, пребили по особено брутален начин софийския бизнесмен Венцислав Младенов. На 21 март 2018-а година жертвата е била подложена на удари с различни предмети, душена, а после трупът е бил намушкан в бидон и захвърлен в река Чепеларска.

Прокурор Костадин Паскалев разкри специално за ПловдивПрес, че му е било изключително трудно да опише престъплението и да го подготви за съдебна фаза, защото му се е налагало да си представя нечовешките и садистични действия на таткото и сина. Любопитно е, че пред репортер на нашата медия държавният обвинител оприличи бащата Севдалин Боюклиев на героя на Тодор Колев от филма „Опасен чар“. Досущ като него – убиецът се домогвал до целите си, посредством различни жени. Севдалин бил изпечен любовчия и по донжуановски омайвал десетки дами. Те за него били източник на финансови средства, така станал и собственик на заведението в Нареченски бани. То първо било на негова любовница, после минало в ръцете на друга жена, той зарязал първата и примамил в кревата новата. В крайна сметка кръчмата отишла на публична продан и той някакси успял да я придобие в съдружие. В момента, макар да е в затвора, е завъртял главата на жена, която е директор на дом за сираци в Нареченски бани, която е била последното му завоевание на нежния фронт. Преди години пък убиецът живял в село Крумово (до летище Пловдив) и там също сменил 2-3 жени за 1-2 години. Ошушквал ги и минавал на следващата дама. Кметицата на селото обаче надушила, че Севдалин има огромни задължения, защото в кметсвото почнали да пристигат уведомления. Лека-полека, той решил да се изсели и се прицелил в Наречен.

Хитрият Казанова, който има едва средно образование, обаче никакъв го няма в родителстването. Освен, че е въвлякъл сина с в углавно престъпление, Севдалин и за секунда не е поел вината върху себе си, за да протектира наследника си. Напротив – прокурор Паскалев даде да се разбере, че той отрича всичко и хвърля вината върху сина си Марин. От своя страна пък, Марин признава за убийството, дори води разследващите до мястото, където са захвърлили трупа, и разяснява точно как да пребили Венци, а после опитали да заличат следите си.

Гореспоменатите факти бяха осветлени пред ПловдивПрес от държавния обвинител.

Иначе – самото заседание днес бе разпоредително и не се знаеше дали на делото ще бъде даден ход. Това, че бащата не признаваше вина, а синът – да, постави в шах адвокатите им. В крайна сметка, след 10-минутна пауза Севдалин склони да признае вина, що се касае до някои обстоятелства. Така делото ще продължи по съкратена процедура и това неминуемо ще свали години от очакваната тежка присъда, която грози фемилито убийци.

Бащата и синът са обвинени, че в съучастие, умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник Венци. Пред кръчмата баджанакът на Маринов открива изхвърлена камера, запечатала побоя над бизнесмена Младенов. Записващото устройство е монтирано от жертвата. Той се усъмнил, че Севдалин и Марин го мамят с пари. Оказал се прав и потърсил сметка от измамниците. Точно това отприщило животински бяс у тях и те го убили. От кадрите се виждало как пръв Севдалин започва побоя. След мелето все пак Венци бил още жив. За да го умъртвят, убийците го душили, млатили с греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва. Точно ударите с последното оръжие се оказали фатални, сочи експертиза. После увили трупа в найлони, завързали го с въже, опаковали трупа в перде от кръчмата. Хладнокръвно прикрепили тежести и натикали жертвата в бидон, карали няколко километра и захвърлили варела в река Чепеларска.

Бащата и синът се върнали и изчистили местопрестъплението чрез препарати. В следващите дни Марин дори празнувал с авери рождения си ден и вдигал шумни наздравици.

След уличаващия ги от камерата запис двамата мъже, които имат досиета и за кражби, биват арестувани – именно в разгара на купона за рождения ден на Боюклиев-младши. Марин Боюклиев завежда полицията до мястото, където са изхвърлили трупа в бидона.

Макар че делото ще продължи по съкратената процедура – ще има разпит на част от свидетелите в досъдебното производство. Прокуратурата се съгласи, но настоя да се прочетат и приложат всички показания и становища на вещите лица. Това бе прието от съдия Христо Симидчиев. Той прие и допълнителен ДНК анализ, който с точност да каже дали по кранче от местопрестъплението има кръв от жертвата Венцислав Младенов.

Следващото заседание по делото ще се състои на 28 октомври от 9,30 часа в Окръжен съд-Пловдив и пак ще бъде открито. Днес сестрата и майката на Венцислав Младенов не бяха в залата, но са конституирани като частни ищци.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...