Quantcast
Новини Пловдив » Съд и Прокуратура » (ДОКУМЕНТИ) Прокуратурата осветли доказателствата срещу хакерите
Важно Съд и Прокуратура

(ДОКУМЕНТИ) Прокуратурата осветли доказателствата срещу хакерите

За втори път специализираната прокуратура огласява доказателствен материал по делото за кибертеризъм срещу ИТ компанията „ТАД Груп“, нейният собственик Иван Тодоров, соченият за физически участник на хакерската атака срещу НАП Кристия Бойков и търговският директор на компанията – Георги Янков.

Вчера Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за разглеждане при закрити врати на мярката за неотклонение на обвиняемия Иван Тодоров.

Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства – протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване, пише dnes.bg. След като съобрази събрания доказателствен материал съдът прецени, че са налице предпоставките на чл.63 от НПК и наложи на обв. Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В съобщението на прокуратурата се припомня причините за задържането на Тодоров и обобщава предишната порция от доказателствен материал, който държавното обвинение показа пред медиите и обществеността.

Поредната доза теч на доказателствен материал се обяснява с големия обществен интерес.

„Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права“, пише в съобщението.

Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, допълват още от там.

“ Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят“, категорични са от Специализираната прокуратура.

Ето и доказателствата:

Застрахователни дружества

Разпити резюме

Справка телеграм

Тодоров

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...