Новини Пловдив » България » Родителите на загиналото момче в Приморско: Казаха, че е паднал от 2 метра
България Важно

Родителите на загиналото момче в Приморско: Казаха, че е паднал от 2 метра

Знаем, че са се сблъскали глава в глава с негов приятел. Този, който отговаря за пързалката е пуснал младежа по-рано, отколкото трябва. Той твърди, че момчето се е спуснало само“. Това разказаха пред Нова телевизия родителите на момчето, което загина вследствие на инцидент в аквапарк в Приморско вчера. 18-годишният тийнейджър се е ударил в друго момче, докато се спуска по пързалка тип „цунами”. Единият се спускал с краката напред, а вторият с главата, като се срещнали и сблъскали в улея. Предполага се, че причина за трагедията е недостатъчното изчакване между спусканията на туристите. Загиналото момче е от село Кирилово, област Стара Загора.

„Тук ни обясниха, че нашият син е паднал от 2 метра височина, но това не е така. Децата казват, че не е падал. Спасителят, който е бил там го е изнесъл и може той да го е увредил“, казаха още те.

„Младежите бяха на почивка. След инцидента никой не ни се обади. Държахме връзка само с приятелите му. Дори от болницата никой не ни потърси. Опитахме се да се свържем с болничното заведение по телефона, посочен в интернет, но никой не отговори”, добавиха родителите на загиналия младеж.

Двете момчета веднага са транспортирани в Университетската болница в Бургас. Въпреки усилията, лекарите не успяват да спасят живота на един от младежите. На другия пострадал е оказана медицинска помощ и след като е подписал декларация за доброволно напускане на лечебното заведение е освободен.

Днес ще бъде извършен втори полицейски оглед на място. Предстои да се изясни кой носи отговорност за инцидента.

Още новини по темата

Трагедия в Приморско: Момче загина на водна пързалка, друго е с опасност за живота

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Кои да са първите задачи на новия кмет?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close