Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Неправилно поставена скоба коства 890 лв. на бюджета на Пловдив
Пловдив Съд и Прокуратура

Неправилно поставена скоба коства 890 лв. на бюджета на Пловдив

Ваня ДРАГАНОВА

Неправилно поставена на автомобил скоба ще коства 890 лв. на бюджета на Пловдив. Колата била блокирана от служители на „Паркиране и репатриране“ на 13 април т. г. и собственикът си я получил, след като платил 30 лв.

След това завел дело, с което оспорил принудителната административна мярка, и тя била отменена, защото в протокола има куп неточности. Били сгрешени както мястото на нарушението, така и моделът и цветът на автомобила. Не на последно място, колата била блокирана от служител, който не е изрично упълномощен за това. Както ПловдивПрес вече писа, липсата на изрична упълномощителна заповед е причина за отмяната на куп мерки като блокирането на автомобили със скоби.

По това дело Община Пловдив е задължена да плати на собственика на блокираната през април т. г. кола 490 лв. разноски за държавна такса и адвокат.

Последвал друг иск, с който човекът си иска и неправомерно взетите му 30 лв. Логично Пловдивският административен съд уважава и него, като присъжда общината да му плати и адвокатските  хонорари от 370 лв. Така общата сума набъбва до 890 лв.

Още новини по темата

 Служителите на „Паркиране и репатриране“ нямат право да слагат скоби

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...