Новини Пловдив » Култура » Започва 9-ият национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“
Култура Пловдив

Започва 9-ият национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“

Добромир Тонев СНИМКА: webstage
Добромир Тонев СНИМКА: webstage

Започва 9-ият национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45 години. Той е съвместна инциатива на Община Пловдив и Дружество на писателите, със съдействието на  ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“ и г-жа Тони Симидчиева. 

Конкурсът за поезия „Добромир Тонев“ е анонимен, темата – свободна. Всеки участник може да представи от едно до три свои стихотворения. Кандидатства се само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса, и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси.

Желаещите трябва да изпратят творбите си до 16 септември 2019 г., понеделник, включително, на адрес: Пловдив 4000, пл. „Стефан Стамболов“ № 1, Община Пловдив, Дирекция „Култура и културно наследство“ за Конкурса за поезия „Добромир Тонев“. (Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика.)

            Творбите трябва да бъдат поставени в голям пощенски плик, който да съдържа съответно:

          • стихотворенията (неподписани), отпечатани в три екземпляра;

          • по-малък ненадписан, запечатан плик с личните данни на участника: трите имена, ЕГН, л.к. №, дата и място на издаване, постоянен адрес и адрес за кореспонденция, имейл и телефон за връзка, кратка биография, както и заглавията на стихотворенията, с които участва. Ако някои от творбите са неозаглавени, вместо заглавието се вписва първият ред на произведението.

Представените творби, както и данните от малкия плик, задължително трябва да бъдат написани на компютър. Кандидатите, които не са спазили тези условия, няма да бъдат допуснати до участие.

Наградният фонд, осигурен от община Пловдив и партньори, е както следва:

От Община Пловдив:

·         Първа награда – 600 лв. и грамота

·         Втора награда – 400 лв.  и грамота

·         Трета награда –  200 лв. и грамота

 

Специални награди от партньори:

·         Парична награда за поет-студент – 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П.  Хилендарски“. Наградата ще бъде връчена от зам.- декана на факултета.

·         Специална награда за млад поет –  300 лв., осигурена от Радио Пловдив;

·         Вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

  

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета – 12 октомври 2019 г., събота, от 18:00 ч., в Културен център „Тракарт“, Пловдив, подлез „Археологически“.

 Организаторите не поемат разноските, свързани с пътуването, престоя и нощуването на участниците от други населени места, поканени за получаване на наградите.

Ръкописите не подлежат на връщане.

 За допълнителна информация: 032/ 627 – 175, e-mail: d_tonev_konkurs@plovdiv.bg

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close