Quantcast
Новини Пловдив » България » Странни обстоятелства около трагедията с удавено момиче на 19 г. в Карнобат
България Инциденти

Странни обстоятелства около трагедията с удавено момиче на 19 г. в Карнобат

След аутопсия стана ясна причина за смъртта на 19-годишната Жана Димитрова от Карнобат. Трагичната кончина на тийнейджърката, която потопи в сълзи целия град. Информацията бе безкрайно противоречива – от масивен инфаркт на миокарда до глътнат език и задушаване.

За инцидента се знаеше само, че Жана е колабирала в басейна на плувен комплекс „Мираж“ и докато пристигнат парамедиците е издъхнала пред ужасените погледи на десетки свои приятели. Аутопсията на съдебния лекар към УМБАЛ Бургас е установила, че Жана е починала от…удавяне.

Спасители коментираха пред сайта Флагман.бг, че невинаги удавянето има класическите признаци на мятане на ръце и викове. Опитните лайфгардове познават ситуацията и оказват своевременна помощ на давещия се, дори когато няма видими сигнали. В Карнобат обаче е нямало кой да помогне на Жана, която просто се е задушила във водата.

Проверка показа, че по случая е образувано досъдебно производство под контрола на Окръжна прокуратура-Бургас.

Зам.-апелативният прокурор и говорител на държавното обвинение Йовита Григорова бе лаконична и обясни, че се изчаква заключението на вещото лице за съдебно-медицинската експертиза и едва след това ще предприемат необходимите мерки.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...