Новини Пловдив » Свят » 70 гладни мечки блокираха туристически маршрут
Свят

70 гладни мечки блокираха туристически маршрут

Популярният туристически маршрут по река Хакицин временно беше затворен в природния резерват Южна Камчатка заради 70 гладни мечки, проявяващи агресия, съобщи РИА Новости.

“Това, се дължи на опасната ситуация, която е резултат от слабите потоци на сьомга на едно от най-големите места, на които хвърлят хайвера си в басейна на Курилското езеро. Липсата на храна за мечките е предизвикала струпването на около 70 гладни животни по брега на реката, където минава и популярния туристически маршрут”, гласи съобщение.

Тази седмица учените вече се сблъскаха с проявата на агресия на дивите животни. По изследователския маршрут, който съвпада с туристическия, възрастен мъжкар нападна група от трима изследователи. Мечката се втурнала към хората, но в последния момент се върнала.

Река Хакицин е част от басейна на Курилското езеро – един от най-популярните природни обекти в Камчатка. Туристите са привлечени от възможността да наблюдават най-голямата в света популация на кафяви мечки в естественото им местообитание.

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!