Новини Пловдив » Регион » Замерванията край Шишманци са в нормата, тлеещият пожар е овладян
Пловдив Регион

Замерванията край Шишманци са в нормата, тлеещият пожар е овладян

Тлеенето на пожара край сметището в Шишманци временно затрудни днес движението по АМ Тракия и околни трасета. Във връзка с огнената стихия, която вчера бе овладяна от РИОСВ-Пловдив изнесоха следната информация:

„Екип от представители на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и Регионалната лаборатория – Пловдив към ИАОС следят качеството на въздуха след разразилия се пожар на обект „Депо за неопасни отпадъци и Инсталация за биологично разграждане по закрит способ“ в с. Шишманци, общ. Раковски. Мониторингът и анализът на резултатите показват, че няма превишения на нормите. Показанията са в т. нар. „зелен спектър“ и не будят безпокойство.

Експертите извършваха замервания в най-близките населени места с мобилен апарат Gasmet. Проследени бяха стойностите на 26 показателя, а именно: азотни и серни оксиди, въглероден диоксид, въглероден оксид, метан, амоняк, хлороводород, толуен, формалдехид, флуороводород, фенол, метилмеркаптан, флоран, стирен, пропан, хлороформ, фозген, бензен, серовъглерод, циановодород и други. Експертите периодично следяха движението на въздушните маси и дима и позиционираха техниката според него, за да следят показателите на въздуха в близките села Шишманци и Болярино“.

Място за притеснение на населението няма и в следващите дни пожарът изцяло ще бъде потушен. Повече подробности ще бъдат дадени на импровизиран брифинг по-късно днес, той ще се проведе близо до тлеещия дим край Шишманци.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Кои да са първите задачи на новия кмет?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close