Quantcast
Новини Пловдив » Важно » 5 години затвор за нападение с брадва и нож в Сопот
Важно Регион сопот

5 години затвор за нападение с брадва и нож в Сопот

Георги Нечев призна изцяло вината си.

Ваня ДРАГАНОВА

5 години затвор е присъдата на 48-годишния Георги Нечев от Сопот, който на 9 март т. г. нападна с брадва и нож 51-годишния Стоян Барашки в заведение, известно като Сервиза. Нападението било провокирано от побой, който Барашки му нанесъл няколко дни по-рано след спречкване. Двамата или близки познати и често се виждали в кръчмата, но след скандала, при който Барашки му нанесъл удари с бокс, Нечев решил да си отмъсти. Влязъл в заведението посред бял ден и ударил Барашки 2-3 пъти с брадва пред очите на много хора. Един от тях му извикал да я хвърли, Нечев го направил, но после атакувал и с нож и нанесъл на Барашки няколко прободни рани в гръдния кош. Те не били тежки, но черепът му бил счупен и се наложила операция. Към момента той вече е добре.

Нечев беше обвинен в опит за убийство, защото е използвал 2 смъртносни оръжия и се е целил в области от човешкото тяло, раните в които са опасни за живота. Прокурорът Димитър Махмудиев описа механизма на нанасяне на травмите и след като отчете, че Нечев не е осъждан и признава вината си, поиска минималното по закон наказание от 10 години, което да бъде намалено до 6 г. и 8 мес. след редукцията с една трета.

Адвокатката на Нечев Анастасия Будакова акцентира на това, че клиентът й е бил провокиран, и оспори правната квалификация „опит за убийство“. „Пред вас стои пострадалият, който, Слава Богу, е жив и здрав. Нечев е хвърлил брадвата, след като един от свидетелите му извикал да го направи, не може да се приеме, че той е целял смъртта на пострадалия“, каза тя. Нечев обичал и да си пийва, но Будакова обясни, че употребата на алкохол не е криминализирана. Тя поиска условна присъда за клиента си.

„Съжалявам. Моля за справедлива присъда“, каза Нечев в последната си дума пред Пловдивския окръжен съд.

Присъдата от 5 години затвор и 20 000 лв. обезщетение за преживените от Барашки болки и страдания не е окончателна и може да бъде оспорена пред Пловдивския апелативен съд.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...