Новини Пловдив » Бизнес » Екскурзовод заряза клиенти на границата заради оплакване в социалните мрежи
Бизнес Важно Съд и Прокуратура

Екскурзовод заряза клиенти на границата заради оплакване в социалните мрежи

Снимката е илюстративна.

Ваня ДРАГАНОВА

Екскурзоводка на „Ана Травел“ заряза клиенти на турската границата, след като един от тях се оплакал в социалните мрежи, че в автобуса е непоносимо горещо. Жената не ги допуснала да се качат обратно в автобуса на връщане от Одрин и ги оставила на ГКПП-то само с паспортите и мобилните им телефони. Наложило се да пътуват донякъде с такси, а после техен близък да ги прибира с колата си до Пловдив. След кошмарното преживяване един от клиентите завел дело срещу туроператора и фирма „Ана Травел“ вече е осъдена да му плати разноските по прибирането и 900 лв. за преживените емоционални травми.

Еднодневната екскурзия до Одрин е била на 24 ноември м. г. при цена от 25 лв. на човек. Ищецът по делото се записал заедно със съпругата си, сестра й и нейния приятел. Проблемите започнали на връщане, защото на турската граница се наложило да се чака доста. В автобуса било много горещо и човекът слязъл долу и през телефона си написал на страницата на туроператора, че климатиците не работят. Някой веднага се обадил на екскурзоводката за коментара, тя се развикала и започнала да нарича клиента „малоумник“ и „дебил“. Съпругата му взела телефона и изтрила коментара, но екскурзоводката продължила да крещи и хвърила 20 лв. в лицето на човека с думите: „Малоумнико, вземи си парите и се махай оттук!“ После отказала да ги качи обратно в автобуса, от солидарност слязла и сестрата, а приятелят й останал вътре, за да се прибере до Пловдив, да вземе колата и да прибере близките си. За да не стоят на границата, тримата се придвижиле донякъде с такси. В крайна сметка стигнали до Пловдив около 3,30 през нощта.

В хода на делото пред Пловдивския районен съд от „Ана Травел“ не са депозирали отговор на исковата молба. Решението, с което фирмата е осъдена да плати разходите по прибирането и обезщетението за неимуществените вреди, подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

 

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!