Новини Пловдив » Важно » Ад на Капитан Андреево – тапата от автомобили е километрична
България Важно

Ад на Капитан Андреево – тапата от автомобили е километрична

Дълга два километра опашка от автомобили се е образувала на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево в посока към България. Според съобщение на митническата администрация на Капъкуле интензивният трафик на турския граничен пункт е резултат от масовото завръщане на турски граждани към европейски страни след ваканцията в Турция по случай Курбан байрама.

На другите гранични пунктове към България – Хамзабейли/Лесово и Дерекьой/Малко Търново, трафикът е спокоен и преминаването става по-бързо, посочиха от турската митническа администрация. Митническите власти упътват пътуващите да ползват другите ГКПП-та вместо да се струпват на Капъкуле.

В същото време местни медии съобщиха, че въпреки опашката за пръв път през този сезон преминаването на Капъкуле се осъществява безпроблемно благодарение на взетите мерки. Всички перони на Капъкуле работят денонощно, за което е изпратен допълнителен персонал от други места.

От „Гранична полиция” обясняват, че правят стандартни проверки, а броят на служителите е увеличен. „Организацията, която сме създали от наша страна – всички трасета, които са на вход са отворени или 9 плюс 1 с пълен капацитет”, коментира пред Нова телевизия началникът на ГКПП „Капитан Андреево” Емил Гочев.

Въпреки че всяко лято чакат на границите, гастарбайтерите традиционно пътуват с автомобили. Казват, че няма друг вариант, защото са много хора и пътуват с голямо количество багаж.

Трафикът ще остане интензивен и следващите дни, поне до края на месеца.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!