Новини Пловдив » Пловдив » Жена нарече съседка „дърта дебела крава“, оправда се, че всъщност казала „хипопотам“
Пловдив Съд и Прокуратура

Жена нарече съседка „дърта дебела крава“, оправда се, че всъщност казала „хипопотам“

Ваня ДРАГАНОВА

Жена нарече съседка „дърта дебела крава“ след разправия трябва ли да се гледат котки край входа и вече в съда се оправда, че третата дума била всъщност „хипопотам“. Така или иначе състав на Пловдивския районен съд приема, че е налице публично изречена обида, и глобява жената с 1000 лв., отделно тя ще трябва да плати на оскърбената комшийка 600 лв. за емоционалните травми.

На 9 декември м. г. имало общо събрание на входа и една от точките в дневния ред била поставянето на камера за видеонаблюдение на входа, в близост до който дъщерите на една от собственичките на апартамент в сградата отглеждали малки котки като зоодоброволки. Част от съседите се възпротивили, а жената, която после изрекла обидата, директно заявила, че е против и я е гнус от котки.

Майката на зоодоброволките обаче тръгнала по етажите да събира подписи за поставянето на камера и така между етажите избухнал скандалът, в който били изречени думите „дърта дебела крава“ . Засегнатата жена подала сигнал и така се стигнало до наказателното производство.

Цитираното решение не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!