Новини от Пловдив » Важно » Алхимикът с белината: Излекуваните от мен ще напълнят Арена Армеец
Важно Здраве

Алхимикът с белината: Излекуваните от мен ще напълнят Арена Армеец

Обвиненият в измама на болни хора и продаващ белина като лекарство за лечение на всякакви болежки Светослав Стаматов отвърна на нападките. Той пожела да му бъде дадена трибуна и право на отговор в bTV, за да разясни ситуацията.

„С мен се свързаха много хора, които са готови да свидетелстват, като предоставят техните епикризи в съда, ако се наложи, за да докажат, че хлорният диоксид им е помогнал. Това са хиляди хора – могат да напълнят зала „Арена Армеец“, каза бургазлията.

По негови хвалби Светослав Стаматов лекувал болести от рак до СПИН, от болни бъбреци, до черен дроб, сухожилия. Препаратът той забърквал в апартамент в Бургас.

„Този продукт е дезинфектант. Внушението, че натриевият хлорид и хлорният диоксид са едно и също нещо е нелепо. Казаха се доста неистини“, каза пред камерата на бТВ Стаматов.

„Не е вярно, че нямам документи. Аз работя с някои определени химически вещества, които не се купуват от пазара, а пристигат със сертификати за качество и информацията се предоставя на РЗИ“, добави той.

„Никога не съм твърдял, че съм лекар. Аз само споделям информацията за хлорния диоксид и помагам на хора, които искат да прилагат препарата върху себе си. Чудя се как химичката, която бе гост в „Тази сутрин“, сравнява хлорният диоксид с белина, т.е. с натриевия хлорид. Това са различни вещества“, обясни бургазлията.

В студиото имаше човек, който можеше да представи всички необходими документи, но не го включихте, упрекна той водещите.

Стаматов показа пред камерата документи и каза, че продаваният дезинфектант, който нямал нищо общо с белината, е патентован за редица проблеми и фирми от цял свят го продават.

„Цитирал съм интервю с проф. Бояджиева по БНР. Тя е изключително компетентен човек и казва, че хлорният диоксид не лекува нищо, но чисти вирусите и бактериите, които увреждат организма“, обясни той.

„Сайтът ми скоро ще бъде възстановен, защото това е информация, която не може да бъде забранена. Тя се разпространява в цял свят“, подчерта Стаматов.

„Концентрацията на хлорен диоксид е в пъти под разрешената от БДС стойност. В това отношение е безопасен“, уверява той.

Диоксидът обаче е разрешен за миене, а не за пиене, каза пък репортерът Стоян Георгиев.

„Попитайте химичката, която беше във вашето студио, какво ще се случи с нея, ако влезе в аптека и изпие 500 аспирина! Хлорният диоксид трябва да се приема правилно в определена концентрация“, каза още Стаматов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...