Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Гаф на КАТ отмени глобата на мотоциклетист без книжка на спрян от движение мотор
Пловдив Съд и Прокуратура

Гаф на КАТ отмени глобата на мотоциклетист без книжка на спрян от движение мотор

Пътна полиция
Пътна полиция

Ваня ДРАГАНОВА

Служители на Пътна полиция засякоха мотоциклетист без книжка да кара спрян от движение мотор, но написаха така наказателното постановление, че Пловдивският районен съд се видя принуден да го отмени.

Водачът на „Сузуки ГСФ 650 Бандит“ бил спрян за проверка около 17,20 часа на 18 март т. г. на ул. „Скопие“ пред № 1 и катаджиите установили, че той няма книжка и контролен талон към нея и управлява МПС, което е спряно от движение на 28 юли 2011 г. Съставили му акт и го глобили с 300 лв. за първото нарушение и с 200 за второто.

Човекът обжалвал и санкциите са отменени, защото наказатеното постановление не е написано, както трябва. На първо място в него е за записано само, че водачът „не притежава СУМПС“, а Законът за движение по пътищата изисква да се формулира точно дали водачът е изначално неправоспособен, дали е с временно отнето СУМПС като принудителна административна мярка, дали не разполага със съответната категория, към която спада управляваното от него МПС, дали е с изтекъл срок на валидност на СУМПС или е неправоспособен и СУМПС е отнето, тъй като е изчерпан броят на контролните точки към талона. Не е посочена и причината, поради която моторът е спрян от движение, а това не дава възможност на съда да прецени дали водачът е бил наясно с този факт.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Административния съд.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...