Новини Пловдив » Градът » „Празник на реката“ в Пловдив: Спортни атракции, летене с балон, концерти
Градът Култура Пловдив

„Празник на реката“ в Пловдив: Спортни атракции, летене с балон, концерти

„Празник на реката“ организира днес фондация „Пловдив 2019″. Поводът е петата годишнина от избирането на града за Европейска столица на културата.

Специално за събитието в неделния ден ще е затворен участък от булевард „Марица-юг“ – между моста на Панаира и моста на остров „Адата“.

Програмата започва в 11.00 часа със спортни атракции, организирани в партньорство с българската медия за приключенски начин на живот списание 360. Всички желаещи ще могат да скочат от двуметрова височина върху огромна надуваема възглавница. Фрийрънърът и каскадьор Златко Ганчев, заедно със свои колеги, ще демонстрира скок-каскади от 4-метрова височина.

Професионални балансьори ще преминат на 10-метрова височина над реката върху слак​лайн ленти. От 11.30 ще започне и специално шоу с въздушна акробатика на три моторни парапланера на професионалните пилоти Петьо Кюркчийски, Илия Танчев и Димитър Бояджиев.

От 18.00 до 21.00 посетителите ще могат да наблюдават града и околностите от балон на височина до 80 метра. По същото време суингърите от Lindi Hop Plovdiv канят всички любители на суинг танците да се забавляват, танцувайки за час със Swinging By The River Social Dance.

На музикалната сцена на „Празник на реката“ с начало 20.00 часа, ще се качат любимите български изпълнители Михаела Филева, Графа и Любо Киров.

Специално за събитието е подготвена невиждана досега в България „огнена картина“, която ще украси небето над реката след 22.30 часа с 23 хиляди пиротехнически заряда на над половин километър височина. Автори на спектакъла са „Енигма Фойерверк“, които създадоха и магическите илюминации по време на откриването на Пловдив 2019.

Във връзка с „Празник на реката“ се въвежда временна организация на движението в Пловдив.

От събота сутрин до понеделник се спира движението на моторни превозни средства по бул. „Марица-юг” от кръстовището с ул. „Никола Войводов” до кръстовището с бул. „Цар Борис ІІІ Обединител”.

В неделя от 10 часа до полунощ се затваря и участъкът на бул. „Марица-юг” от кръстовището с ул. „Никола Войводов” до кръстовището с бул. „Източен”.

За един час в неделя вечер, от 22 до 23 часа, няма да могат да се движат пътни превозни средства и пешеходци по бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” и моста на Панаира – от кръстовището с бул. „Марица-юг” до кръстовището с бул. „Марица-север”.

Маршрутът на преминаващите оттам градски автобуси в посока запад – изток се пренасочва от бул. „България“ с десен завой по ул. „Победа“ и бул. „Руски“, наляво по бул. „Шести септември“ и надясно по бул. „Цар Борис ІІІ Обединител”.

От 21 часа до полунощ се затваря за движение и бул. „Марица-север” от кръстовището с бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” до моста на Адата.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!