Новини Пловдив » Важно » Скок-каскади от 4 метра: Пловдивчани се забавляват край Марица СНИМКИ и ВИДЕО
Важно Градът Кадър на деня

Скок-каскади от 4 метра: Пловдивчани се забавляват край Марица СНИМКИ и ВИДЕО

Галина ГЕОРГИЕВА

Скок-каскади от 4-метрова височина върху огромна надуваема възглавница демонстрират фрийрънърът и каскадьор Златко Ганчев и негови колеги. Спортните атракции са част от богата програма от Празника на реката, организиран от фондация „Пловдив 2019″. Поводът е петата годишнина от избирането на Пловдив за Европейска столица на културата. Много пловдивчани имат възможност да скочат от двуметрова височина върху надуваемата възглавница.

„Изживяването е перфектно. Същото е, ако като малък и се спускал с шейна – качваш 15 минути и после спускаш две секунди по склона. Но тези две секунди на спускане са изключително интензивни и приятни, доставящи адреналин.“, сподели пред ПловдивПрес Кристиян Петров -Райбера . Той е на 26 години занимава се със спорт, каскади и музика. „Тук сме , за да покажем няколко неща на платформата с въздушна възглавница и да пуснем всеки, който иска да опита това забавление. Интересът е голям, опашките са дълги, но се надявам всеки желаещ да скочи поне по един-два пъти“, обясни мъжът.

 

Пловдивчани са дошли с децата си да се забавляват край реката. Малчуганите рисуват на асфалта, а някои се пробват да ходят по въже.

Професионални балансьори преминават на 10-метрова височина над реката върху слак​лайн ленти.

Има и  специално шоу с въздушна акробатика на три моторни парапланера на професионалните пилоти Петьо Кюркчийски, Илия Танчев и Димитър Бояджиев.

От 18.00 до 21.00 посетителите ще могат да наблюдават града и околностите от балон на височина до 80 метра. По същото време суингърите от Lindi Hop Plovdiv канят всички любители на суинг танците да се забавляват, танцувайки за час със Swinging By The River Social Dance.

На музикалната сцена на „Празник на реката“ с начало 20.00 часа, ще се качат любимите български изпълнители Михаела Филева, Графа и Любо Киров.

Специално за събитието е подготвена невиждана досега в България „огнена картина“, която ще украси небето над реката след 22.30 часа с 23 хиляди пиротехнически заряда на над половин километър височина. Автори на спектакъла са „Енигма Фойерверк“, които създадоха и магическите илюминации по време на откриването на Пловдив 2019.

Специално за събитието в неделния ден е затворен участък от булевард „Марица-юг“ – между моста на Панаира и моста на остров „Адата“.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!