Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Криско, Анелия и Назарян в Инициативния комитет на Мая Манолова
България ИЗБОРИ 2019

Криско, Анелия и Назарян в Инициативния комитет на Мая Манолова

Рапър и фолкзвезда влязоха в Инициативния комитет на Мая Манолова за издигането й за кмет на София. Зад кандидатурата й застанаха Криско и Анелия, стана ясно по време на официалното представяне на номинацията й в НДК.  Членовете на комитета до момента са 65 души и той се оглавява от Никола Вапцаров, който за кратко бе зам.-кмет на Десислава Иванчева в „Младост“ и после атакува строежа на „Артекс“ в столичния квартал „Лозенец“.

В него влизат още Вера Иванова, която нашумя покрай протестите „Системата ни убива“, олимпийският шампион по борба Армен Назарян, актьорът Веселин Плачков, певиците Марияна Попова и Кристина Димитрова, режисьорите Борис Панкин и Максим Генчев и др.

Докато Манолова представяше номинацията си, парламентът прекрати правомощията ѝ като омбудсман. Постът вече ще се поема от заместника й Диана Ковачева, обяви от парламентарната трибуна председателят на парламента Цвета Караянчева и обясни: „Съгласно законовите разпоредби при предсрочно прекратяване на правомощията на омбудсмана, дейността се поема от избрания заместник.“

Преди два дни Манолова обяви, че ще се бори за стола стола на Фандъкова „защото колкото и търпение да има човек, то се изчерпва“. И заяви, че не дели софиянци на леви и десни. Тя бе категорична, че ще приема подкрепата на всички граждани на София, независимо от техния цвят и техните убеждения.

Днес при при представянето на Инициативния комитет, който я издига за кмет, Мая Манолова заяви: „Това рамо, което ми дават от инициативния комитет, е безценно. Преди повече от 4 години Народното събрание ме избра за омбудсман. Тогава обещах да не бъда затворена в кабинета си, а да бъда сред хората. Давам си сметка, че омбудсманът е последният пристан на надежда за българския гражданин. За тези четири години с моя екип работихме заедно и не отстъпихме от нито едно свое обещание. Колкото повече работехме, толкова повече се повишаваше доверието. Разбира се, не беше лесно. Изискваше пълно отдаване. Успяхме да върнем надеждата на децата сираци. След 7 месеца протести успяхме да накараме парламента да приеме Закона за личната помощ“, поясни тя и допълни: „Властта обслужваше всички други интереси, но не и този на гражданите“.

„А вече повече от година каузите ни буксуват. Гражданите са наказани заради високото доверие в институцията омбудсман. Законопроектите, които могат да донесат справедливост, отлежават в деловодството на парламента. Властта издигна стена на равнодушие и така възможностите ѝ да помага на хората са изчерпани. Няма как да се откажа от битката срещу организираната алчност. В София само акулите се чувстват добре, затова виждаме перките им в центъра на града“, допълни още тя.

По думите й вина за това имат всички политически централи, които със своето мълчание подпомагат разграбването на града. Но най-голяма, според нея, е вината на ГЕРБ, която в „схеми управлява града вече 14 години“.

„София е моделът на властта в държавата. Всички знаят как функционира този модел. Има формална власт в града, но нещата се решават от някой друг. В момента София няма кмет, тя има само изпълнителен директор, който изпълнява решенията на един солиден приятелски кръг“, каза омбудсманът в оставка.

„От днес ви предлагам да спася София от задръстването, мръсния въздух, презастрояването… После София може да спаси цяла България. Представям си София светла, почтена, абсолютно прозрачна, в която гражданите ще имат цялата информация, добави тя.

Манолова декларира, че ако стане кмет, ще направи Столичната община изцяло електронна, ще се управлява само от едно гише и гражданите ще го носят в джоба си. Столичани ще участват в управлението чрез обществени съвети с истински, а не формални обществени обсъждания. Ще участват с електронни референдуми по всяка важна тема и всеки обществен казус.

Тя ще работи за осветляването на обществените поръчки с електронни търгове, ще отвори заседанията на Столичния общински съвет за граждани. „Представям си София зелена, но не само в ПР акции, а зелен град – градина. Представям си Витоша достъпна за всеки столичанин през цялата година. София расте урудливо. Тя е непочистена, неуютна, диша трудно, презастроена е, трудна за придвижване“, изброи още Мая Манолова.

Още новини по темата

Мая Манолова подаде оставка като омбудсман

Мая Манолова обяви: Кандидатирам се за кмет на София ВИДЕО

Нинова: Харесвам Манолова, решаваме на 11-и дали да я подкрепим

Борисов: Аз най-много съм помагал на Манолова. ГЕРБ искаше отмъщение за „Костинброд“ – не дадох

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...