A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Нова схема в измамите с апартаменти
България Важно

Нова схема в измамите с апартаменти

Брокери мента отдават имот едновременно на няколко наематели. Един от тях остава в имота, а останалите губят парите си. Това е една от нашумелите измами на пазара на наеми в столицата, съобщиха за „Телеграф“ от агенции за недвижими имоти, сигнализирани от опарени клиенти. Схемата се разиграва от брокер, който не представлява утвърдена агенция и зад когото не стои регистрирана фирма.

Веднъж привлякъл хазяина за свой клиент, брокерът менте се сдобива с ключ за имота и започва да провежда огледи с потенциални кандидат-наематели. Тъй като атрактивните имоти в София привличат огромен брой мераклии, е възможно в рамките на един и същи ден да има до 10 огледа. Брокерът представя пълномощно от хазяина за сключване на договор за наем и подписва…. само че не с един, а с повече наематели.

После брокерът изчезва заедно със събраните суми за наем, депозит и комисионна, а накрая се оказва, че хвърчащите разписки са или с фалшива самоличност или дори без такава изобщо. Измамата има и подвид. При него не се сключват договори за наем, а само се събира стопкапаро, за да се спрат огледите.

Така в рамките на един ден даден „брокер“ може да събере стопкапаро от безброй кандидат-наематели, които впоследствие остават с пръст в уста и няколко хвърчащи разписки за дадените суми, написани на коляно и подписани с фалшива самоличност.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...