Новини Пловдив » Кадър на деня » София осъмна с входна табела „Западен Пловдив“ навръх Съединението
Кадър на деня Суматоха

София осъмна с входна табела „Западен Пловдив“ навръх Съединението

София осъмна със сменена табела на входа откъм магистрала „Тракия“. Вместо „София“ табелата беше заменена с фалшиво обозначение „ЗАПАДЕН ПЛОВДИВ“.

Акцията е дело на писателя Николай Илчевски и бизнесмена Емил Христаков и е закачка към столичани в Деня на Съединението. Те подчертават, че на този ден преди 134 г. Пловдив, макар и по-развит икономически град, се е отказал да  бъде столица на провинция в името на националното обединение.

Двама пловдивчани пожелаха да се пошегуват със софиянци и да си вземат „столичните лаври“ със смяна на табелата. Илчевски и Христаков разказаха за своята акция пред БНР.

„Казват, че човечеството се прощава с греховете си, смеейки се. Но се прощава и с предразсъдъците си и с комплексите си. Ако на този ден гледаме само с фойерверки и идеализираме това, което е станало преди 134 години, ние влизаме в една утопия“.

„Решихме чрез една такава шеговита акция да покажем, че ние сме една държава. Ние вече постигнахме част от националния идеал да бъдем една държава. И ако софиянци сега не могат да издържат на шегата и на табелата, тогава има нещо много неизказано и недоизживяно“.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!