Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Красимир Трифонов: Целта на БСП е 20 хиляди гласа, балотаж и силна група в ОбС
Важно ИЗБОРИ 2019 Политика

Красимир Трифонов: Целта на БСП е 20 хиляди гласа, балотаж и силна група в ОбС

Галина ГЕОРГИЕВА

Надяваме се да постигнем на местния вот резултатите от европейските избори. 20 хиляди гласа ще ни осигурят двойно повече присъствие в ОбС  и възможен балотаж в Пловдив. Тази цел постави председателят на социалистите под тепетата Красимир Трифонов по време на градската конференция, която днес трябва да избере кандидат за кмет на Пловдив, листа за общински съветници и да утвърди кандидатите за районни кметове.

Предизборната платформа на БСП е озаглавена „Пловдив на хората“.

„С този документ ще поискаме доверието на пловдивчани, а изпълнението му ще поверим на подготвени личности. Всички номинирани за съветници, районни кметове и кмет притежават потенциал и експертиза. Предстои да подредим листата и съм убеден, че тя ще бъде най-авторитетната в града. Убеден съм и в силата на кандидатурата за кмет на Пловдив. Ще излъчим фигурата, която ще респектира с компетентност, професионализъм и ще привлече с доверие и откритост. Всяка от номинациите е достойна“, каза Трифонов, който прочете доклада за актуалната политическа обстановка и задачите на БСП за участие в местните избори.

По думите му  издигнатите до момента кандидати за кмет на Пловдив са били на трапезата, на пловдивчани привидно се предлага избор между кандидати, но напрактика се възпроизвежда статуквото.

“ От БСП първи представихме своите кандидати за районни кметове – те са достйни и подготвени за управлението. Нашите кандидати единствени заявиха приоритети си и предложиха пълни решения за проблемите в своите райони“, припомни още пловдивският председател на БСП.

„Трябва да водим битката умно, стратегически, почтено, последователно. В тази кампания ще са нужни много мъжество, сила и енергия, защото се изправяме срещу хора и политически формати с много пари. Ситуацията е сложна, понеже сме сами срещу всички“, предупреди той.

И допълни, че недоволството на пловдивчани пулсира навсякъде и за всичко –  ремонтите, транспорта, дупките, въздуха, данъците и таксите, липсата на детски градини, тежката бюрокрация, която предпоставя корупция, улиците, паркирането, безумния трафик, непочтеното отношение към културата.

Както вече ПловдивПрес съобщи 7 са номинираните за кмет на Пловдив – Диана Димитрова, Калин Милчев, Минка Сърнешка, Николай Радев, Петър Бояджиев, Румен Григоров и Тодор Кръстев.

Фаворит е директорът на Английската гимназия в Пловдив Николай Радев.

59 са номинирани за общински съветници. А вече социалистите одобриха модела на листата.

Още новини по темата

Горещи дебати в БСП Пловдив, приеха модела на листата за съветници СНИМКИ

БСП избира кандидат за кмет на Пловдив – 7 номинирани, Николай Радев фаворит

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...