Новини Пловдив » Образование » Проф. Баташки учредява студентска стипендия на името на проф. Зънзов в размер на 3000 лв.
Важно Образование Общество

Проф. Баташки учредява студентска стипендия на името на проф. Зънзов в размер на 3000 лв.

Проф. Илия Баташки

Премията ще бъде присъждана ежегодно със съдействието на Студентския съвет на Медицинския университет

 

Срещата със студентите много ме развълнува, върна ме в моите студентски години, припомних си трудностите, които нашето поколение е преживяло, както и думите на един от моите преподаватели – проф. д-р Иван Зънзов, които цитирах: „От лош човек, добър лекар не става! Колеги, бъдете добри хора, за да станете истински доктори!“.

Това заяви кандидатът за ректор на Медицинския университет в Пловдив проф. д-р Илия Баташки след срещата със студентите, организирана в понеделник, на 9 септември 2019 г., в Аудиторния комплекс на университета. Бъдещите лекари и здравни специалисти бяха избрали да проведат първия разговор с него, преди това те получиха мандатната програма и специално обръщение към тях.

С колегите от моя екип решихме да учредим стипендия на името на проф. Иван Зънзов в размер на 3000 лв. годишно, заяви проф. Баташки след срещата. Той увери, че ще бъде присъждана ежегодно по регламент и на студент, посочени от Студентския съвет на МУ – Пловдив. Надявам се да помогнем на някого от колегите да развие творческия си потенциал и да стане добър специалист, а по този начин и да изразя своята огромна благодарност към моя учител проф. Зънзов, от когото научих много не само в хирургията, но и за етиката в лекарската професия, коментира професорът. Той припомни, че в управленската си програма е заложил и стипендии за всички студенти с успех „Мн. добър“ – над 4.50.

Според него на срещата студентите поставили въпроса за повишаване квалификацията на кадрите, които ги обучават, което е напълно изпълнимо. Квалификацията на нашите преподаватели е много висока и аз съм убеден в това, но можем да гарантираме перманентно обучение и мотивация за постоянно повишаване, надграждане на преподавателската и специализирана квалификация на академичния състав, коментира на излизане от срещата проф. Баташки. Студентите категорично са заявили своето желание да участват в изпитния процес, т.е. да бъдат своеобразни контрольори, за да се гарантира прозрачност. В програмата ми е предвидено увеличаване правомощията на студентите за участие в управленските и учебните дейности на университета. Кандидатът е запознал присъстващите в Аудиторния комплекс и с намерението си да промени работното време на ректора на МУ-Пловдив, като ежеседмичният график на прием се промени в ежедневен.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close