Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Студенти препитаха кандидатите за ректор на Медицинския
Важно Здраве Образование Общество

Студенти препитаха кандидатите за ректор на Медицинския

Проф. Карен Джамбазов
Проф. Карен Джамбазов

Plovdiv-press.bg

И четиримата кандидати за ректор на Медицинския университет са достойни за поста, но имаме още няколко дни, за да си избистрим позициите. Това заяви пред ПловдивПрес Йозлем Кюлджиева – Председател на Студентския съвет на ВУЗ-а след дискусията, на която претендентите да оглавят МУ обясниха на младите хора как смятат да управляват и какви са акцентите в програмите им. Срещата премина при закрити, не бяха допуснати нито медии, нито представители на академичната общност. Общото събрание, на което ще се избере новият ректор, е насрочено за 13 септември, а делегатите от Студентския съвет са 45.

„И четиримата са успели хора. Въпросът е какво ще се случи на 13-и. Чухме нещата, които ни касаят нас за учебната дейност, подобряването на нашето обучение, надяваме се да е факт и електронизирането му. Обещаха контрол над процеса, заедно със студентите. Говориха и за подпомагането на университета и студентите да участват повече в международни платформи. Всички проблеми бяха поставени пред кандидатите, за да ни предложат решения за тях. И четиримата представиха това, което е заложено в мандатната им програма“, допълни тя.

На срещата не бяха допуснати външни лица – нито преподаватели, нито медии. Кандидатите влизаха по азбучен ред, а първи на „изпит“ пред студентите се оказа бившият директор на МВР болницата проф. Илия Баташки, който е и бивш директор на УМБАЛ „Свети Георги“ и е професор от Медицинския институт на МВР.

Той коментира, че студентите са поискали повишаване на квалификацията на кадрите, които ги обучават, както и самите те да участват в изпитния процес.

„Искат да се повиши нивото на преподаване, а това може да стане, чрез повишаването на квалификацията на самите преподаватели. Можем да го постигнем и то ще е добре за всички. Както и да отговорим положително на техните искания да имат по-сериозен контрол при провеждането на изпитите“, заяви проф. д-р Илия Баташки.

Проф. Илия Баташки

Проф. Карен Джамбазов – дългогодишен мениджър на УМБАЛ „Свети Георги“ постави ударение върху създаването на онлайн платформа за лесен достъп до материали с профили на всички студенти и преподаватели. Прозрачността е в основата на неговите възгледи за успешно управление. Той се обяви и за материални стимули за добри резултати на студентите.

„Стимулирането на студентите, постигнали най-добри резултати в обучението и тези от тях със силни спортни постижения е един от начините да накараме младите хора да бъдат по-активни и да се усъвършенстват“, каза проф. д-р Карен Джамбазов. Той коментира и проблема с неяснотата около слабите оценки по някои дисциплини, изказан от някои студентите. „Този проблем ще го обсъдим сериозно и смятаме, че ще започнем да го решаваме с въвеждането на модерни европейски практики при провеждането на изпити“, каза проф. Джамбазов. Той добави още, че е много важно да бъде засилено практическото обучение на студентите.

Третият кандидат за ректор – деканът на Медицинския факултет проф. Николай Бояджиев предлага специални стипендии за пълни отличници, Кариерният център да осигурява почасова работа на студентите в университета и построяване на Мултифункционална спортна зала.

Последна пред студентите се яви проф. Марияна Мурджева – зам.-ректор по международно сътрудничество и проектна дейност. Проф. Мурджева раздаде дипляни с акценти в програмата си за управление, като поясни че „Тези хартийки не са с пари на университета, а са изработени с мои лични средства“. Тя ни обеща да засили работата по изготвяне на проекти, а също така да построи библиотека и нов учебен корпус, обясниха пред ПловдивПрес участници в срещата.

Още по темата

Проф. Баташки учредява студентска стипендия на името на проф. Зънзов в размер на 3000 лв.

Проф. Баташки: Медицинският университет в Пловдив се нуждае от нови хора с нови идеи

Диагноза „Служебна победа“ за ректор на Медицинския университет в Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...