Новини Пловдив » Градът » Инвеститор в „Столипиново“ е кандидатът на ЗС „Ал. Стамболийски“ за кмет на „Източен“
Важно Градът ИЗБОРИ 2019 Политика

Инвеститор в „Столипиново“ е кандидатът на ЗС „Ал. Стамболийски“ за кмет на „Източен“

Георги Колев и Илия Матаков

Ваня ДРАГАНОВА

Строителният предприемач Илия Матаков, който е инвеститор в „Столипиново“, е кандидатът за кмет на ЗС „Александър Стамболийски“. „Илия е инвестирал парите на семейството си в този квартал, той има сгради, бизнес, наематели и приятели там. Има хора, които го познават добре и отдавна“, представи го кандидатът за кмет на Пловдив от същата партия адвокат Георги Колев.

Матаков познава добре проблемите на „Столипиново“, защото е купил някогашния Битов комбинат и „Роден плод“ в квартала. „Най-голямата язва на Пловдив е „Столипиново“, почти целият ми смислен живот е минал там. Ифраструктурата е нулева, огромни проблеми с водопровода и канализацията, осветление – никакво. Тротоари няма, повечето от улиците в квартала са без настилка, междублоковите пространства са обърнати в паркинги“, изброи Матаков нерешените въпроси. Той подчерта, че трябва да се засили охраната в „Столипиново“ да се изгради видеонаблюдение.

(Още – във видеото.)

 

Район „Източен“ обаче не е само „Столипиново“, каза Матаков и изреди проблеми като липсата на достатъчно детски градини, площадки за игра и зелени площи и в другите зони – „Каменица 2“, Гладно поле и „Изгрев“.

„За нас район „Източен“ е голям парадокс – от една страна, разполага с голям инвестиционнен потенциал, защото има развита индустриална зона, проектирана от старите социалистически градоустройственици, където има немалко предприятия. Там са големите търговски зони на Пловдив – Метро, мол „Плаза“, хипермаркетите, там са и голям част от нощните заведения. Но другите кандидати за кмет на района коментират само „Столипиново“. Той е една прекрасна дъвка и позолява да се градят кампании и да се обещава таван на лятното кино. А район „Източен“ има потенциала да се превърне в индустриалния център на Пловдив“, каза адвокат Георги Колев.

Той се обяви против сегрегацията на хората в „Столипиново“, част от която е изселването на българските семейства оттам. „Тези хора трябва да бъдат интегрирани. Сегрегацията в един момент води до революция“, каза адвокат Колев. Според него район „Източен“ трява да излезе от етикета „Столипиново“.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close