Новини Пловдив » Важно » Николай Малинов: 35 000 души членуват в „Русофили“, всички ли сме за затвора?
България Важно

Николай Малинов: 35 000 души членуват в „Русофили“, всички ли сме за затвора?

Квалификацията „шпионин“ ме обижда, защото каузата, на която съм се посветил, е нещо планетарно и много важно. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ председателят на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов.

Такива обвинения за последен път са повдигали през 1978 г., поясни той.

„В 7 часа дойдоха вкъщи полицаите и преобърнаха всичко. Притеснен съм повече за децата си, за съпругата си и за моите съратници. Ние сме доста голям екип“, сподели бившият депутат.

„Аз съм най-спокоен поради простата причина, че съм дълбоко убеден за правилността за нещата, с които се занимавам. Следвам своята кауза и убеждения. Затова напуснах БСП“, добави той.

„Едното от обвиненията е, че съм имал намерение да правя партия. Не знам да е подсъдно това да имаш намерения. Идеята ми беше да правя и политематична телевизия. Цифрите показваха между 12 и 15% пазарен дял“, уточни бившият политик.

„От 20 години се занимавам с телевизия. Защитаваме определени каузи и те са публични. Обвиняват ме , че съм имал някакви намерения и съм следял сделките с Цветан Василев“, добави той.

Целта на този медиен проект обаче е промяна на геополитическата насоченост на България, поясни водещият Антон Хекимян.

„Това са глупости. Тази геополитическа насоченост не е писана в Конституцията на България“, отговори набеденият за шпионин председател на „Русофили“.

„Нашата организация има 35 000 души членове. Не смятаме, че външната политика на България е правилна. Означава ли това, че всички сме за затвора?“, попита той.

Ние одобряваме членството ни в ЕС и искаме по-достойно място в Европа, добави Малинов.

„И в Библията и в законите се пише, че те съдят по делата. Ако има такива, нека някой да ги докаже!“, подчерта той.

„Аз може да искам и вятърни мелници да направя, за да издържам дейността си. Това, че някой предлага да бъде подкрепена една идея, не го прави престъпник“, обясни бившият депутат.

„Нямам тайници, имам само явници“, добави той.

„Ако славянската идея обединява 11 страни, православието – 22, евразийството – 50, то русофилството е планитарна идея. Така, както от България тръгва кирилицата и православието отива в тези ширини на Сибир и степите, по същия начин тук се ражда евразийската идея и русофилството“, заяви политикът, изкаран от прокуратурата шпионин.

„Когато съм издавал в. „Дума“ за публикациите на „Росийская газета“ съм получавал пари и съм си плащал за това данъците. Няма нещо, което да не е оформено с договори, да не е минало най-малко през три данъчни проверки и да не е приключило по законосъобразен начин“, уверява той.

Малинов призна в ефир, че с руският олигарх Малофеев са приятели.

„Ние с руският народ сме абсолютни единомишленици. По еднакъв начин разбираме как трябва да се структурира нашият цивилизационен свят. Ние се борим за традиционни ценности – за силна държава в България, в Русия, в Европа на нациите“, добави той.

„През март имах предложение за 15 000 евро заплата като координатор на една международна организация, но отказах, защото за мен казуата русофилство и България за мен е по-важна. Не съм получавал пари от Константин Малофеев“, заяви Малинов.

Запознах Малофеев с Цветан Василев, но това лошо ли е, попита той.

„Причината да ги запозная бе, че банкерът бе оставен на улицата с риск да загуби живота си. Беше заплашена дъщеря ми и помоли за връзка с влиятелни кръгове в Русия. Аз обаче се чувствам обиден, оскърбен и омерзен от поведението на Василев, защото това е човекът, заради който не завършихме всичките си проекти. Той се отметна от уговорките със своите партньори“, разказва Малинов.

„Излиза, че да защитаваш в България своята кауза за това, че трябва да развиваме братски отношения с Русия, защото в противен случай няма как да си отиграеш козовете в Брюксел и  Вашингтон, това е шпионство“, коментира той.

„От години нямам нищо общо с Василев. Девет месеца не бях вписан за ТВ7, а всеки ден влизаха рекламни средства и си правиха каквото искат. Една чистачка не можех да назнача и се отказах от проекта заради него. Казах да си гледат работа и че насила нищо няма да правя“, добави бившият депутат.

„Делян Пеевски беше дясната ръка на Цветан Василев, но какъв е повода да се запознаем какво значение има? Мислите, че ходим да ядем заедно шкембе чорба и да пием бира ли?“, попита той.

На въпроса дали хора като ген. Решетников определят кой ще е президент на България Малионов отговори кратко: „Това са глупости“.

Не съм запознавал български политици с Решетнков, каза още той.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!