Quantcast
Новини Пловдив » Медии » До 3 дни ДАНС, СЕМ и КРС ще кажат защо замлъкна Хоризонт
България Важно Медии

До 3 дни ДАНС, СЕМ и КРС ще кажат защо замлъкна Хоризонт

ДАНС, Съветът за електронни медии (СЕМ) и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) трябва да извършат в тридневен срок проверка за причините, довели до безпрецедентното спиране на ефирното излъчване на програма „Хоризонт” на 13 септември сутринта за часове в цялата страна.

Проверката беше наредена от главния прокурор Сотир Цацаров, тъй като БНР има статут на стратегически обект, който при кризи има мисията да информира населението,

По-рано от СЕМ и КРС съобщиха, че проверки вече са започнали и резултатите от тях се очакват в началото на следващата седмица.

Тогава от Съвета за електронни медии ще изслушат генералния директор и Управителния съвет на Националното радио.

В петък предаването по УКВ на програмата на „Хоризонт” беше спряно за близо 5 часа. От ръководството на БНР обявиха, че това е била профилактика.

Предния ден обаче подалият вчера оставка новоназначен директор на „Хоризонт”, спря от ефир журналистката Силвия Великова – една от водещите на сутрешния блок на програмата. Това доведе до сериозен скандал. Великова беше подкрепена от колегите си. Стигна се до декларация на БСП и намесата на премиера Бойко Борисов, който настоя журналистката да бъде върната в ефир.

Още по темата

Директорът на „Хоризонт“ подаде оставка, Цацаров разпореди проверка

Чистка в „Хоризонт“: Пенсионираха директора, свалиха Силвия Великова от ефир

Връщат спешно в ефира на БНР свалената Силвия Великова

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...