Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Жители на Първенец блокират околовръстното, искат канализация
Важно Общество Регион Родопи

Жители на Първенец блокират околовръстното, искат канализация

Снимката е илюстративна

Жители на пловдивското село Първенец готвят блокада на околовръстния път на Пловдив, съобщава БНТ.

Крайната мярка ще предприемат, ако местната власт не реагира своевременно на искането им да бъде изградена канализация в един от кварталите на селото.

Жителите на квартал „Терасите“ в Първенец са недоволни от забавянето на проекта. Те са на мнение, че администрацията на Община Родопи не е свършила достатъчно работа, за да имат колектори, които да събират отпадните води.

По думи на общинския съветник София Калинова хората е трябвало да реагират дори по-рано на безхаберието на общината, тъй като проектът е бил готов от 8 години, а от март има напълно поправени документи.

От Община Родопи обясниха, че не те са виновни за забавянето, а Министерството на околната среда и водите, тъй като проектът за канализация не бил одобрен още преди 10 години. Те съобщиха, че вече са отделени 1,2 млн. лв. за изграждане на канализацията в квартала.

Кметът на Родопи Пламен Спасов подчерта, че от 2013 г. е настоявал МОСВ да отпусне финансиране. Това обаче се е случило едва миналата година. Той призна, че преди 6 месеца обществената поръчка е била спряна заради непълни документи.

След 20 септември ще бъде избран изпълнител на проекта – тогава ще бъдат отворени документите на кандидатите за строителство. Ако няма обжалване на процедурата, работите ще започнат още през октомври. В случай на недоволен строител обаче строителството ще се забави най-малко 6 месеца.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...