Новини Пловдив » Суматоха » Внукът на Запрян Дачев стана Мини Мистър България
Важно Марица Регион Суматоха

Внукът на Запрян Дачев стана Мини Мистър България

Димитър Величков, Мини Мистър България'2019 г.
Димитър Величков, Мини Мистър България'2019 г.
  • Димитър Величков пребори 45 връстници в националното шоу за деца, вече има покани за участие в чужбина

Внукът на легендарния кмет на община Марица Запрян Дачев – Димитър Величков стана Мини Мистър България, съобщи пред ПловдивПрес щастливият дядо.

Малкият Митко грабнал журито на престижния конкурс, който се проведе от 9 до 13 септември в курорта Златни пясъци. Пловдивчанчето успяло да се пребори измежду 45 свои връстници.

Безкрайно съм щастлив за Димитър, красив и умен е като дядо си, изобщо голяма работа сме родата, не спира да се радва Запрян Дачев.

„Конкурсът за Мини Мис и Мини Мистър България премина в три кръга. Претендентите за титлата първо дефилираха в ежедневно облекло, а във втория кръг в народни носии. Димитър се представи с тракийска народна носия с бяла везана риза, потури и червен пояс и черен елек с шарени гайтани“, обясни Галина, майката на малкия манекен.

В третия кръг участниците излезли в елегантни вечерени тоалеи. „Костюмът на Митко беше строго официален – тъмносин с елек, бяла риза и папийонка на бели точки. Изработен изцяло от бутикова модна къща в Асеновград“, обясни щастливата майка Галина.

По време на състезанието ненадейно се появила мегазвездата Крисия, която пяла и танцувала с тях. „Страхотно беше, това е незабравим спомен за мен“, заяви носителят на титлата Димитър Величков, който е в 4 клас в ОУ „Васил Левски“ в Пловдив и днес отпразнува първия си учебен ден със съучениците си.

Тодор Атанасов и Запрян Дачев празнуват завоеванията на внуците

Сега Митко заляга здраво на уроците, за да наваксва предварително, защото му предстоят много ангажименти. Поканен е да участва в международни конкурси по света, а също така първият му професионален ангажимент е в есенното ревю на Sofia Fashion Week.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close