Новини Пловдив » Важно » Дядо Николай към учителите в ОУ „К. Честеменски“: Вие създавате бъдещите възрожденци на България
Важно Кадър на деня Образование

Дядо Николай към учителите в ОУ „К. Честеменски“: Вие създавате бъдещите възрожденци на България

Галина ГЕОРГИЕВА

Бъдете учители народни не с въздишка и отегчение, а с радост и удовлетворение от постигнатите успехи. Вашето служение е Божествено, защото вие създавате бъдещите възрожденци на България. На добър час! Амин! С тези думи се обърна пловдивският митрополит Николай към учителите в ОУ „Кочо Честеменски“. Пловдивският владика, областият управител Здравко Димитров, началникът на РУО Иванка Киркова, бригаден генерал Явор Матеев и кметът на „Централен“ Георги Стаменов откриха учебната година в школото, което предстои да отбележи  80-годишен юбилей.

Здравко Димитров, Явор Матеев, Иванка Киркова и Георги Стаменов откриха учебната година в ОУ "Кочо Честеменски" novini-plovdiv-press
Здравко Димитров, Явор Матеев, Иванка Киркова и Георги Стаменов откриха учебната година в ОУ „Кочо Честеменски“

На входните врати на училището беше сложена арка от балони в бяло, зелено и червено, а час преди официалната церемония децата се събраха в двора на ОУ „Кочо Честеменски“.

Най-развълнувани бяха първокалсниците и децата в предучилищна възраст. Някои от тях дори бяха дошли с играчките си.

Програмата започна с изпълнение на химна и посрещане на знамето на школото, последваха стихотворения „Аз съм българче“ и „Молитва“, рецитирани от най-малките.

Митрополит Николай благослови ученици и учители, а децата от подготвителната група пуснаха бели балони в небето и бели гълъби.

„Щастлив съм в този тържествен миг да бъда сред вас, да преподам на всички вас – и преподаватели, и на ученици Божието благословение за добър и благословен успех. Българското, родното училище е рожба на Българската православна църква. Благословен успех, Бог да осени тези прекрасни деца със своя божествен дух – духът на разума и премъдростта. Учете и знайте, мили деца! Бъдете добри християни, напредвайте във вяра и благочестие, усвоявайте с усърдие, прилежание, послушание, търпение, труд доброто и полезно знание! Бог да ви дари с благословен успех, здраве и дълголетие! Да бъдете за радост на своите родители, за удовлетворение на своите учители, за благопреуспяването на скъпото ни отечество! Честита блобагоуспешна, благословена от Бога новата учебна 2019/2020 г. На добър час! Амин!“, пожела митрополит Николай.

Областният управител Здравко Димитров се обърна към по-големите ученици с думите:“Приемете като свои братчета и сестричета по-малките си съученици и им помагайте. Упешна и здрава учебна година. На добър път!“, каза той. На учителите пожела по-малко нерви да имат през годинита и да бъдат всеотдайни, а на родителите – да бъдат по-търпеливи към децата и учителите.

Начилникът на РУО -Пловдив Иванка Киркова също поздрави ученици и учители. „Мили деца, бъдете здрави, усмихнати и целеустремени. Скъпи колеги, вие можете, вие знаете. Ние разчитаме изцяло на вас и ви подкрепяме. Скъпи родители, доверете ни се, призова родителите Киркова.

Кметът на район „Центраен“ Георги Стаменов пожела на учениците любознателност и сили, а на родителите да бъдат по-отданени на децата си, за да могат да се реализират след време успешно.

Педагогически съветник на училището Златка Драгнева разказа пред ПловдивПрес, че от тази година 200 деца от 1 до 6 клас ще изучават предмет религия като факултативни часове. Учебниците са одобрени от МОН и са дарени от митрополит Николай. Училището спечели проект по общинската програма за модернизация на учебния процес, благодарение на който беше инсталиран интерактивен под за най-малките.

Йоана от 4 клас сподели пред ПловдивПрес, че се вълнува и се радва, че ще изучава религия. Пожелава учебната година да е много успешна за всички.

Йоана от четвърти клас е доволна, че ще учи религия. Майка й благодари на учителите novini-plovdiv-press
Йоана от четвърти клас е доволна, че ще учи религия. Майка й благодари на учителите

Майката а момичето пожела на учениците да извървят пътя на познантието, да отворят сърцата си за науката и с чест и гордост да съхранят българския дух в себе си. „Благодарая на учителите, които са всеотдайни и озаряват пътя на децата ни. Горещо се надявам, че предмета религия ще успее да възроди морала, който е дефицит в нашето ежедневие, да възроди добродетелите между децата. “, каза жената.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close